Hétvégén volt pár szabad óránk Madridban ezért kipróbáltuk a libegőt. A lányok még nem utaztak ilyenen így igazán nagy élmény volt. Elég felhős időt fogtunk ki de szerencsére nem esett és nagyon hideg sem volt. Kirándulgatni pont tökéletes :)

A Teleférico-t kicsit több mint 40 éve építették, a Pintor Rosales sétányt köti össze a Casa de Campo-val, ami egy jó nagy és zöld park Madridban. (Európa legnagyobb  városi parkja, több mint 1700 ha!) Itt található az állatkert és a vidámpark is. A zöldnek számunkra különös jelentősége van mióta itt élünk, felénk alig lehet látni. Gyönyörűen rendben tartott parkok vannak pl. a házunk környékén is, de mivel csak fák, pálmák és semmi fű, olyan kopasznak néznek ki. :(

 

 

Az itt elterülő zöldterületet (Parque del Oeste , Casa de Campo) Madrid tüdejének is nevezik. Talán nem olyan népszerű mint a Retiro park, de így is sokan kirándulgattak, libegőztek most is.

 Áprilistól szeptemberig hétköznap is nyitva bár délben bezárnak kicsit sziesztázni.

 

Egy retúrjegy 5.35 Euro, 3 év alatti törpéknek ingyenes.

 

Fentről láttuk az egész várost:

 

 

 

 

 

 

 

 

Átlibegtünk a Manzanares folyó felett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A királyi palota (Palacio Real) fentről a távolból

 

 

  

 

 

Visszatekintés a túloldalról

 

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.02.23. 16:44 Szólj hozzá!

Címkék: madrid spanyolország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr492685054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása