Mint már írtam, Zsolt Galíciában járt egy coloproctologiai konferencián. Egészen pontosan Baionaban (amiről eddig azt sem tudtam, hogy létezik, de nem is egy világváros :) )

Galíciát amúgy Zöld Spanyolországnak is nevezik, mivel  rengeteg az erdő, a zöld (és az eső..)

 

Errefelé leledzik:

 


Nagyobb térképre váltás

A Parador Hotelben lakott, ami azért érdekes, mert ez egy spanyol szállodalánc, jeles épületeket, műemlékeket alakítanak át szállodává ( illetve csak egy része eredeti, a nagyobbik része újonnan épült, de a stílust igyekeztek maximálisan megőrizni). A parador szó egyébként vendégfogadót jelent. A szálloda amúgy pont az Atlanti-óceán partján volt, gyönyörű kilátással.

 

 

   

 

1493-ban (márc. 1-én, azaz pont ma 517 éve ha jól számolom :) ) Kolumbusz Kristóf ugyanebben a városban jelentette be az Újvilág létezését, a Pinta nevű hajója ide futott be :)

 

 

Kipróbálhatott valami  laparoscopos rectalis operáló szerkentyűt, a mellékelt ábrán épp egy paprikából próbál magokat kihalászni. :))

 

 

 

És hogy a szokásos gastronómiai élménybeszámoló se maradjon el: kipróbált valami helyi specialitást, ami egy  tenyérnyi méretű kagyló volt, valami szósszal leöntve. Zsolti szerint egyszer meg lehetett enni, de nem kér többet belőle. Azért tengeri kütyü kedvelőknek üzenem, hogy ez nem feltétlenül jelenti, hogy rossz volt, csak ő nem rajong az ilyesmiért. Azért én mindenképpen kipróbálom egyszer, majd megírom milyen volt (tengeri herkentyű kedvelő szemmel - illetve szájjal...:)

Szerző: bodnarcsalad  2010.03.01. 16:12 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kirándulás baiona

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr611800034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása