A Terra Natura egy nagy szafari park Benidormban, rengeteg állattal. Az elcheihez képest ez ezerszer jobb. Az állatoknak sokkal nagyobb terük van, szabadabban vannak. Földrészek szerint csoportosították őket: Amerika, Ázsia, Európa, ennek megfelelően kis faluk voltak felépítve büfékkel (ahol a területre jellemző kajákat lehetett kapni), mosdókkal (és ezek is olyan mintával készültek ami az adott régióra jellemző, sőt, olyan zene szólt). Volt gyerekeknek játszótér és persze az elmaradhatatlan állatsimogató. Kül. időpntokban meg lehetett nézni, hogy hogy etetik az állatokat, ill. voltak kül. műsorok is. Egy napot eltöltöttünk itt és szinte kevés volt. Ide még tuti visszatérünk!

És elmaradhatatlan képes beszámoló : :)

A bejáratnál ilyen óriási rovar-szobrok voltak:

 

 

 

 

 

 

 

 

A földre festett nyilakat követve jutottunk a "mérgező élőlények házá"-ba. Itt voltak pókok, békák, kígyók, skorpiók, méhek, illetve gombák és növények is.

 

Innen Dél-Amerikába:

 

 

Ezután madarakat láthattunk testközelből:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az állatsimogató szokás szerint nagy sikert aratott:

 

Sajnos Csengének volt egy afférja egy kecskével: a kecske pocakos volt, és Csenge meg akarta simogatni a kisgidát a hasában. Persze ezt az anyuka nem vette jónéven és kicsit megbökte Csenit :(

Persze nem döfött nagyot, de Csenge megijedt :( Persze nem tartott ez sokáig, a debreceni állatkertben a villanypásztorral is sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnie, de ahelyett hogy visszatartaná még büszke is rá :)

 

 

 

 

 

Az elefántok már Ázsiához tartoztak:

  

 

 

 

 

A tigrisek Pepe kedvencei: (és szerinte spanyol nyelv után szabadon: a fiútigris Tigris, a lánytigris Tigrí (merthogy a spanyolban a kül. nevű főnevek végződése különböző, ő a perro-perra (fiú-lánykutya) mintájára megalkotta a tigris nemek szerinti változatait. Ugye nem vagyok elfogult ha azt mondom, hogy van nyelvérzéke? :)

 

 

 

 

 

 

Volt még Európa, amit egy görög falu képviselt. Itt szamarak, lovak, nyulak, kacsák voltak.

 

 

 

 

 

A legnagyobb sikere a barátságos őzikéknek volt. Az egyikük még egy térképet is ellopott az egyik családtól és jóízűen el is fogyasztotta:)

 

 

 

Sajnos a park további részére, az Aqua Naturára nem jutott időnk, majd legközelebb...

Ha valakinek még van türelme a további rengeteg képhez akkor

katt ide

Szerző: bodnarcsalad  2009.09.14. 01:29 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kirándulás benidorm

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr921380306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása