És akkor jöjjenek azok a képek amiket Zsolti készített. Eddig nem mertem feltenni, mert nem tudtam hogy mennyire legális az ilyesmi, de ha már a youtube-on is fent vannak a képek akkor ezt miért ne lehetne, nem? (Vagy mégsem? ... )

 

 

 

 

 

 

 

Az üvegeket a tetőről lelógó kis kosarakból tisztítják, mindig csilli-villi minden.

A folyosók színe szintenként változik, a sebészeti blokkban zöld színű. (ide tartozik az általános- és mellkassebészeten kívül a trauma-orthopedia, a maxilllo-facialis sebészet, érsebészet is)

 

 

 

 

 

A szobák mind egyágyasak, fürdőszobával. Minden szobában az ablak alatt van egy lehajtható pótágy a hozzátartozók számára. Itt ezt ki is használják, nem ritka hogy a hozzátartozó bent alszik a beteggel (És most nem (csak) a gyerekekről van szó, itt a nagyival is bent alszik a családtag. Na igen, valakinek ki kell lakkozni a 90 éves nagyi körmeit a műtét után! - Ez nem vicc, Zsolti mesélte, a mama alig jött ki a műtétről már lakkozták  a körmeit rózsaszínűre (!) és sminkelték... mondanom sem kell, angol beteg volt..., bár már korábban jeleztem, hogy nem nagyon vagyunk kibékülve az angolokkal...  ) Ez valahogy hivatalos dolog, valami táppénz-féle is jár érte mert szokták kérni az igazolást róla.

Akkor néhány kép:

 

 

 

 

 

 

 

A szobában kis egységcsomag várja a beteget, amiben vannak tisztálkodószerek, fogrém, stb., valamint kis és nagy méretű frottír törölközők.

Szóval nem éppen "WC papír?? mit képzel, nem szállodában van! hozzon magának" típusú... - hol is hallottam ilyet...?

És ha kérdeznétek: igen, mindez  a betegnek egy fillérjébe sem kerül, a tb finanszírozza.

 

A műtői blokk is nagyon szép és jól felszerelt:

 

 

 

 

 

 

 

A műtő előtt van egy váró a hozzátartozóknak, ide kell kijönnie a sebésznek amint befejezte a műtétet és itt tájékoztatja a családot. Mindezt dokumentálni is kell: ő mit mondott, mit kérdeztek, mit válaszolt...

Ha a hozzátartozó megérkezik és kíváncsi hogy mi is van a családtagjával akkor a falon levő érintőképernyős monitoron keresztül egy kód segítségével információkat kaphat -  természetesen nem csak a műtétkor hanem a bentfekvés teljes ideje alatt.

 

 

 

 

 

 

 

Hogy negatívat is írjak: orvosi szoba nincs. Mondjuk Zsolti szerint nem is igazán hiányzik, úgysem lenne ideje ott üldögélni. Van egy orvosi megbeszélő, itt mindenki előtt van egy számítógép. A főnök már megfenyegette a társaságot, hogy átteszi  a reggeli megbeszélések székhelyét a saját szobájába, mert mindenki az e-mail-jeit nézegette ahelyett hogy rá figyelne. :) Amúgy rendeltetésszerű használat esetén a betegek röntgen, CT stb. leleteit kellene tanulmányozni. Persze ha épp nincs dolga ide illetve a könyvtárba bármikor beülhet.

És ami még nagyon tetszett: a kórház az ügyeletes orvosoknak biztosítja a napi 3x-i étkezést: reggelire kávé, gyümölcslé, péksütemény, szendvics, stb., ebédre két főfogás + desszert, üdítő. A spanyolok nem nagyon esznek leveseket, ellenben képesek első fogásként rizst+húst, második fogásként halat+krumplit enni...

Vacsorára szintén kül. meleg ételek közül lehet választani. Az étterem este 11-ig van nyitva, hogy biztosan mindenki el tudjon menni enni. Ha mégsem akkor természetesen csomagolnak is.

 Még egy kicsit szórakozom az új tudományommal (tudjátok, mint a gyerekek: ha megtanulnak valami újat akkor azzal szórakoznak egy óráig :) )

Szóval az alábbi video is bemutatja  a kórházat, néhány kép erejéig látható az intenzív osztály, a műtő, a radiológia, a sürgősségi osztály (mely mellesleg 3000 nm-es, itt minden egyes betegnek külön box jár), stb.

Szerző: bodnarcsalad  2009.06.30. 00:13 Szólj hozzá!

Címkék: kórház

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr171216784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása