Az "El Escorial" egy királyi kolostor ami tulajdonképpen nem Madridban hanem mellette egy kis faluban található. II. Fülöp (ő tette Madridot fővárossá) építtette a XVI. században, az ő uralkodása alatt itt lakott a királyi család, ma a Világörökség része.

Azt mondják kihagyhatatlan, ezért elmentünk megnézni. Talán túl sokat fanyalgok mostanában, de nem estem hasra a látványtól. Nagy, szép, de mégis olyan rideg-hideg... Bent több kiállítás is van - festmények, építészet, szőnyegek, stb, de valahogy nem fogott meg.

Lehet, hogy tavasszal-nyáron kellene kirándulgatni járni? Tuti jobban tetszene minden :) Utálom a telet, és bár itt lényegesen kevesebb jut belőle mint Magyarországon, azért már várom a végét. (Persze ilyenkor rápillantok a már említett időjárás-jelentő képecskémre és megnyugszom. Perpill. Budapest :-11, nálunk +11. :) )

Szerző: bodnarcsalad  2010.12.29. 23:48 Szólj hozzá!

Címkék: madrid

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr362547237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása