A spanyol gyerekeknél a Három Királyok hozzák karácsony után, Vízkeresztkor az ajándékot, nekik írnak levelet (mi is írtunk a kórházban: nyugisabb és kevesebb ügyeletet kértünk, meg gyerekorvosokat, hogy ne nekünk kelljen a gyerekeket nézni...)

Minden városba meg is érkeznek 5-e este, az utcán felvonulások vannak, ajándékot és cukorkákat osztanak a gyerekeknek. Mi átmentünk Alicanteba és ott néztük meg őket. Az elején kicsit untam, mert Micimackótól kezdve mindenféle mesefigura felvonult míg jöttek végre a királyok, majd utánuk jópár kocsi, tele ajándékokkal. De szó szerint, nem kispályásak, volt rengeteg cukorka, labda, baba, plüssjáték, vizipisztoly, de pl. a lányok több lovagi kard- és pajzskészletet is begyűjtöttek. Nem épp lányos ajándék, de örültek neki. Aki kapta marta alapon működött, lett esernyőnk, hátizsákunk, pólóink, egyszóval minden amit a szponzorcégek felajánlottak. A csajok nagyon élvezték ahogy dobálták nekik az ajándékokat, bár a zömét Zsolti kapta el - volt aztán osztozkodás hazafelé a kocsiban :)

Bővebben (spanyolul:)

www.yavienenlosreyes.com/m01_historia.html

www.yavienenlosreyes.com/m01_historia02.html

Szerző: bodnarcsalad  2010.01.08. 21:09 Szólj hozzá!

Címkék: fiesta

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr961657693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása