Nagyobb térképre váltás

A magyarországi vakáció végével még otthon hagytuk a gyerekeket kicsit nagyizni, nekünk sajna nincs annyi nyári szünet mint nekik így mi indultunk vissza a dolgos hétköznapokba. Füssen felé vettük az irányt, gyönyörű utakon:

 

 

Emellett a tó mellett álltunk meg pihenni kicsit. Jó lett volna akár egész napra is maradni, de mivel éjszaka jöttünk már nagyon fáradtak voltunk és szerettünk volna hamar a szállásra érni. Így csak kinyújtóztattuk  a lábunkat , sétáltunk egyet és kis fűben üldögélés és gyönyörködés után tovább indultunk. 

 

 

A szállásunk is egy tó mellett volt. Eredetileg a tóra néző szobát kértem, és mivel az ablakból csak egy legelő látszott, ezt szóvá is tettem. Erre felvilágosítottak, hogy ha kicsit kihajolok az erkélyen és átnézek az ereszcsatorna meg a tető között akkor ott pont látszik a tó. Ja. Tök jó. Hogy én ezt eddig hogy nem vettem észre?? (De van tényleg a tóra néző szobájuk is, csak az már foglalt volt)

Mondjuk mivel árban különbség nem volt, maradtunk ennyiben, túléltük. Amúgy ettől eltekintve a szállás nagyon jó volt, úgyhogy nem panaszkodom. A tóban sokan fürödtek, mi csak sétáltunk egyet a tó körül (illetve csak részben, nagyon nagy lenne körbesétálni, de pl. biciklivel tökéletes lehet)

A másnapi tervünk a Neuschwanstein-i kastély volt, ez ide 20 perc autóval.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ők valami furcsa hangszeren* zenéltek a tóparton

 

* köszönöm a kommentet, ez a havasi kürt

Mindig tanulok valamit :)

Szerző: bodnarcsalad  2011.09.15. 13:01 11 komment

Címkék: németország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr383229192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.m. 2011.09.16. 12:39:36

ennek a furcsa hagszernek havasikürt a neve

bodnarcsalad 2011.09.17. 00:02:46

@k.m.:

Köszönöm szépen, mindjárt javítom is!

málnabálna 2011.09.19. 09:49:27

szebbnél szebb képek! grat! már kérdezni akartam korábban is, h ugye gyerekek nélkül vágtatok neki ennek a nagy útnak?? addig ők nagyiékkal?
a svájci autópálya matrica pedig csak 1 féle??? nincs pár napos, 1 hetes vagy 10 napos vagy 1hós, semmilyen, csak éves??

bodnarcsalad 2011.09.19. 10:27:54

@málnabálna:

Szia!

Igen, a nagyik kijöttek a gyerekekért, elvitték őket, aztán otthon találkoztunk, és visszafelé mi megint kocsival, ők meg utánunk repülővel. Ők még jobban élvezik a nagyizást mint a múzeumokat, városokat, pláne a napi 6-8 órát az autóban.
A svájci matrica sajnos csak egyféle :( Ráadásul nem a vásárlás napjától számított egy év, hanem 2011-es, azaz 2012 január 31-ig érvényes.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.09.21. 10:17:53

Gyonyoru hely, meg nem hallottam rola! Nekunk az elso megallo hazafele Madridba, Bled volt es kornyeke, ami igen hasonlo a te kepeidhez :-) Most, hogy olvaslak vissza, megjott nekem is a kedvem, hogy megis megirjam majd az oda-vissza utakat, mert azok is csodalatosak voltak, csak mivel en sem irtam tobb, mint 2 honapig,lassabban hozom be a lemaradast, mint szeretnem, pedig olyan jo ujra elni az elmenyeket azaltal, hogy megirja az ember, nem? Egyebkent megertem a lanyokat, hogy ok inkabb nagyiztak meg, bar be kell vallanom, Dani, kora ellenere jobban birta a napi 700-800km-eket, mint mi felnottek! Raadasul visszafele 10 napon at jottunk! Mondogattuk is, hogy 'ez a gyerek utazasra szuletett' - nem is ertem ;-))

bodnarcsalad 2011.09.21. 12:56:49

@Globetrotter64:

Igen, olyan jó megírni, mert így újra átélheti az ember az élményeket, na meg később ugyanolyan jó visszaolvasni. :) Sajnálom, hogy régebben nem írtam blogot vagy akár csak sima naplófélét, így azért sok dolgot elfelejtünk. Nem beszélve arról, hogy később ha kell valami info arról a helyről (akár saját magunknak, akár ismerősök kérdeznek), akkor csak kikeresem és megvan a szálloda, a jegypénztár, a nyitvatartás, stb. Ezért is teszem fel mostanában ezeket, hogy később szükség esetén meglegyenek. Na meg ha valaki más olvassa akkor hátha neki is hasznos lehet.
A lányok is jól bírják a kocsizást, de én nem szeretem, ha egész nap ülnek, dvd-t néznek, ahelyett, hogy otthon rohangálnának, kint lennének a jó levegőn. Ráadásul azért sokszor van hogy éjszakába nyúlóan alakul a program, nekik még jobb az állandóság. Megnéznek ők szívesen egy-egy múzeumot vagy kastélyt, de azért melegben szomjasak, máskor éhesek, pisilni kell, elfáradnak ha sokat kell gyalogolni... Szóval nekünk is kényelmesebb így, meg szerintem nekik is. Majd ha nagyok lesznek és jobban érdekli őket az efféle akkor majd megyünk együtt, addig meg csak kisebb kirándulásokat csinálunk négyesben, ami nekik is élvezetes és nem túl fárasztó. Pl. pár hét múlva megyünk északra, már nagyon várom :)

bodnarcsalad 2011.09.21. 13:09:51

@Globetrotter64:
Ja, és még annyit, hogy a környéken rengeteg tó van és a többsége állítólag biciklivel is megközelíthető vagy akár körbe is kerekezhető. Ha kicsit nagyobbak lesznek a csajok simán el tudok képzelni egy hetet 2 keréken, bejárva a környék tavait, erdőit, egy séta a Neuschwainstein-i és a Hochenschwangau-i kastályba...

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.09.27. 19:32:48

Es merrefele mentek eszakra? csak nem az oktoberi 'puente' kihasznalasan dolgoztok ti is? en is mar tobb 5 napos utvonalat felvazoltam, de meg vacillalok. van benne eszak, meg del is...de kelet is :D Azt hiszem kozvetlen elotte foglalunk most is, mert pl. eszaknal rizikos az ido faktor, de a Picos de Europa latogatasat mar regota csak halogatjuk...viszont eszakra ugy szeretunk menni, ha latjuk, hogy az ido is kedvezo :-) Kozben azert nezegetem a keleti partot is, talan olyan helyet, ahol meg nem voltunk. Hozzatok kozel van pl a Mar Menor, milyen? megeri lemenni megnezni? el lehet a kornyeken 5 napot tolteni? na jo, vegulis 4et, 1nap az utazas oda-vissza. vagy pl Valenciatol picit eszakabbra sem mentunk meg, ami meg nem Costa Brava (ott mar tobbszor jartunk szinten), de nem tudom melyik tengerparti kisvaros lehet a legszebb? Peniscola? Bar nekem ugye vmi oknal fogva Moraira az orok kedvenc a Feher-parton, ott nekem dolgom lehetett, mert ott teljesen otthon erzem magam :-) nekem ott van Spo. kozepe, mint Mo-on a Balaton eszaki resze :-)

bodnarcsalad 2011.09.28. 13:52:46

@Globetrotter64:

La Coruña az úticél, de elmegyünk Santiago-ba is, a többit még nem tudom, időjárásfüggő lesz. Lehet hogy egész nap a szállodában leszünk mert esik. Ezért direkt olyat választottam ahol van bent jacuzzi :) Odafelé megszállunk Madridban mert még tartozunk Ratoncito-val a lányoknak, remélem most nyitva találjuk, visszafele pedig Toledóban. Így nem kell egy nap olyan sokat menni. Nektek jó, mert középen vagytok és minden kényelmesen elérhető egy napi kocsikázással. Igaz, azért nem cserélném el a tengerpartot Madridra :)

Sajnos orvoséknál nincs puente, mi csak irigykedni szoktunk azokra akik ilyenkor kirándulásokat szerveznek. :-) A kórházat sajna nem lehet bezárni, legalább 1 ügyelet mindenkire jut, és ha ez speciel nem egy napra esik kettőnknek akkor már lőttek is a programoknak. Ráadásul a férjemék osztálya folyamatos emberhátrányban van (egy állandóan hiányzik egy meg most táppénzen van mert szülni fog, és helyette sem vettek fel újat).

Valenciától északra még nem voltunk csak sielni, a partokat nem ismerem. Erre a Mar Menor szép hely, bár mikor mi először voltunk elég kihalt volt, nem tudom hogy így szezonon kívül milyen lesz. Idény nyáron egyszer voltunk barátokkal mert ott lehet kagylót szedni (nálunk nincs), akkor pont jó volt, sem nagyon zsúfolt sem kihalt :) Majd még írok egy privát mailt hosszabban, csak most mennem kell dolgozni.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.09.28. 14:45:58

A Coruna? Komolyan? Ez az egyik variacio nalunk is! Ponferrada/Leon - A Coruña - Santiago de Compostella, ahova vegul nyaron csak szuleim mentek el, mint megalltunk Oviedonal - es vegul Vigo. De minden az idojarason mulik. Galicia az egyetlen, ami meg Eszakbol kimaradt, plusz a Picos de Europa, de oda is muszaj elmenni vmikor :-) Mar Menoron meg gondolkozom, van esetleg rola irasod is?

Mi szeretunk itt elni Madridban, megha nem is tengerpart mellett van, de tenyleg akkora elony az, hogy kozepen van es minden egyenlo tavolsagra van tolunk, sokkal tobbet tudunk igy felfedezni es evente nagyon sokszor vagyunk part mellett :-) Viszont persze, hogy szuper kozvetlen mellette elni! Nem egyszer eltunk mar mi is, Sydneyben, Seoulban es Cape Codon (sot Daniaban is...de az nem volt kedvenc...) is volt ra lehetoseg, bar ez egyaltalan nem azt jelentette, hogy minden nap lementunk a partra - de a tudat, persze, az jo :-) Majd koltozunk meg tengerpart melle, ebben biztos vagyok :-)

Varom barmi javaslatod Mar Menorral kapcsolatban! Tovabbi szep napot!

bodnarcsalad 2011.09.29. 14:21:20

@Globetrotter64:

Igen, még régebben írtam róla:

bodnarcsalad.blog.hu/2009/06/10/la_manga_cartagena

Amúgy idén nyáron nem volt ennyire üres, kihalt mint akkor. A környéken van még Murcia, Cartagena, ha északabbról jöttök akkor Alicante. Mondjuk egyik sem kihagyhatatlan szerintem Spanyolországban, de egyszer meg lehet nézni. Mindjárt írok mailt.
süti beállítások módosítása