Ha már Magyarországon járunk akkor szeretnénk megmutatni minél többet a gyerekeknek az országból, a hagyományokból, így mikor véletlenül olvastam egy hirdetést, hogy a Paripa csárdában magyaros estet rendeznek, azonnal felhívtam őket hogy asztalt foglaljak.

 

 

 

Nem is bántuk meg, nagyon színvonalas volt és kiválóan főznek. Egy kis pálinkával és tepertős pogácsával fogadtak minket (ez utóbbi annyira jó volt, hogy majdnem ettől jól laktunk), majd volt egy csikós bemutató amit persze a lómániás gyerekeim rettenetesen élveztek. :) És persze mi is :)

 

 

Aztán jött a kenyérlángos (vagy aki úgy jobban ismeri: töki pompos), majd a libasült párolt káposztával és végül meggyes lepény, amit már úgy kellett leküzdeni. Nem azért mert nem volt  jó, hanem mert egy csepp hely sem maradt neki. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vacsora közben cigányzene szólt és a végén még néptáncbemutató is volt, úgyhogy egy estébe sikerült mindent besűríteni. Ettünk, táncoltunk, Csenge még a prímás kabátját is megrángatta és megkérdezte, hogy " Azt tudod, hogy Nem loptam én életemben?" És igen, tudta :) Nem tudom honnan örökölte a gyerek, max. a nagyapámtól, de úgy mulatott a cigányzenére, hogy tanítani lehetne :)

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.09.12. 11:00 2 komment

Címkék: magyarország kirándulás gastro

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr693219726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.09.21. 10:11:40

Ezen annyira jot nevettem, hogy a lanyod micsoda dalokat ismer es el is jatszottak neki :D Kepzeld, ebben a csardaban mi is jartunk egyszer, tok jo volt felismerni a kepeken, es nagyon szep emlekeink maradtak rola! :-)

bodnarcsalad 2011.09.21. 13:01:54

@Globetrotter64:
Igen, nagyon szereti ezeket a nótákat, ezt a debreceni vonatkozás miatt :) vagy pl. most hogy voltunk az esküvőn ott tanulta a "Nem megyünk mi innen el..."-t, azóta az is sláger. Az esküvői dvd-t már nem tudom hányszor nézték végig, éneklik amiket ott hallottak. :)
Engem az lepett meg, hogy oda mert menni és meg merte kérdezni. Nem jellemző rá, de hiába várta ezt nem húzták, mi meg mondtuk, hogy csak akkor fogják, ha megkéri őket. Így aztán odasomfordált, utána meg úgy élvezte, hogy ott táncikált rá :)
süti beállítások módosítása