Az antik Róma központját, a Forum Romanumot az utolsó napra hagytuk. Itt is nagy segítséget jelentett a Roma Pass: egyrészt azért, mert a Forum Romanum-Colosseum  kombinált belépő így ingyenes volt (jobban mondva benne volt a Pass árában), de méginkább azért, mert így gyakorlatilag sorban állás nélkül jutottunk be ezekre a helyekre. Van egy gyanúm, hogy sok Pass-tulajdonos ez utóbbit nem tudja, mert többeket is láttam, hogy utánunk indulva kiállva a sorból követtek minket :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Circus Maximus pillanatnyilag felújítás alatt volt így csak a kerítésen belesve láthattuk, pillanatnyilag egy zöld mező az egész. Magyarul benőtte a gaz. :)

A Forum Románum már egy fokkal jobb, a régi kövek közt sétálva elgondolkodhatunk rajta, hogy miként járkálhattak itt azok a cézárok akikről anno tanultunk, hogyan beszélgettek, vitatkoztak, esetleg melyik oszlop árnyékában fizették le a bérgyilkost ha meg kellett mérgezni, le kellett szúrni valamelyik politikai ellenfelet, akiről aztán elmondták, hogy "tragikus hirtelenséggel távozott". Régi kedvencem volt a Szárcsinálók rockopera ami Néró császárságát mutatja be , sajátos megközelítésben. :)

 

 

Igaz,  a kövek nagy része már nem eredeti, de így legalább segít elképzeli milyen is lehetett...

 

 

 

 

A romok közt sétálgatva találkoztunk ezzel a szegény madárral, valaki gondolom lenyilazta. Megpróbáltam megfogni, hogy hátha sikerül kihúzni belőle, de elrepült, bár elég furcsán csapkodott a szárnyaival. Azóta lehet, hogy elpusztult szepszisben. :( A tettest szívesen beeresztettem volna a Colosseum küzdőterére az oroszlánok közé...

Szerző: bodnarcsalad  2011.08.25. 14:23 Szólj hozzá!

Címkék: olaszország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr333179764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása