A Popolo teret 1538-ban tervezték, az akkori városkapun át erre a térre léptek a Rómába érkezők. Mint középkori fő látványosság, kivégzések színhelyéül is szolgált. Azóta persze többször átépítették, mostani formáját a XIX. században nyerte el. Három sugárút vezet a térre, az északi részén álló kapu homlokzatát pedig Bernini készítette. A tér szemközti oldalán két szinte egyforma barokk templom áll, középen pedig egy II. Ramszesz korabeli egyiptomi obeliszk emelkedik amit még Augusztus császár hozatott a Circus Maximusra, innen került mostani helyére V. Sixtus pápa rendelkezésének köszönhetően.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tér északi részén, a városkapu mellett van egy kis templom, a Chiesa di Santa Maria del Popolo, ez nekem az Angyalok és Démonokból volt ismerős.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos az a szobor amelyik a filmben szerepel épp restaurálás miatt le  volt takarva, de a kápolna így is megérte hogy visszatértünk, merthogy elsőre zárva találtuk. Nincs egész nap nyitva, 7-12-ig és 16-tól 19-ig látogatható. Bent az olasz reneszánsz olyan nagyszerű alakjainak művei mint Caravaggio, Pinturicchio, Andrea Bregno, Bernini, és Raffaello. Az első nap még megilletődve álltam ezek előtt a freskók, szobrok előtt, később rá kellett ébrednem, hogy Rómában szinte minden sarkon találni ezekből :-)

Szerző: bodnarcsalad  2011.07.17. 16:03 Szólj hozzá!

Címkék: olaszország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr223074598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása