Már annyiszor jártunk itt, de többnyire épp arról nem ír az ember ahol rendszeresen megfordul, hiszen tudja, hogy úgyis lesz másik alkalom amikor írhat róla, nem?

Most épp eljött ez a másik alkalom. Vasárnap nálunk volt Petra barátnője és a 3 lánnyal felmentünk az alicantei várba kicsit csavarogni, fagyizni, na meg azzal a nem titkolt hátsó szándékkal, hogy így talán jobban ellesz a három gyerek mintha otthon szednék szét a házat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne tessék valami nagy kastályra gondolni, némi várrom van errefelé, de az azért rendben van tartva.

Eredetileg mint annyi minden, ez is arab kézen volt, aztán 1248. december 4-én X. Alfonz visszafoglalta és mivel ez a nap Szent Borbála napjára esett, el is nevezte róla a várat. Aztán jöttek-mentek a tulajdonosok, volt francia és angol kézen is, aztán mégiscsak a spanyolok győztek. Mikor már katonailag nem volt jelentős börtönt csináltak belőle, majd a múlt század közepe táján megnyitották  a nyilvánosság előtt.

 

A hegy gyomrába egy alagutat fúrtak és lifttel lehet felmenni a tetőre (kb. 200 méter a tengerszint feletti magasság, úgyhogy jóindulattal is inkább csak domb, dombocska, de ez legyen a legkevesebb). Nekünk szerencsénk volt, ez volt az utolsó nap amikor még ingyen ment a lift - jön a túristaszezon, ilyenkor mindennek felmegy az ára :-( 

Szerző: bodnarcsalad  2011.06.09. 13:39 3 komment

Címkék: spanyolország kirándulás alicante

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr582970419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MuciFoci 2011.06.09. 17:30:35

Na hallod? Ilyen boribe en szinte onkent vonulnek be, foleg ha kapnek tengerre nezo cellat! :P

bodnarcsalad 2011.06.10. 22:57:42

@MuciFoci:
Hát, ha belegondolunk mibe kerül egy szállodai szoba manapság... :-)

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.06.11. 20:43:19

Imadom en is innen a kilatast, annyira szep kepeket lehet kesziteni :))
süti beállítások módosítása