Csak hogy ne maradjunk utcai dínom-dánom nélkül most épp a májust ünnepeltük. Szép dolog is az a tavasz :)

Itt Torreviejaban 1988 óta minden évben megrendezik a májusi búcsút, ez a Feria de Mayo, amit szokás szerint jópár napig tartó evészettel, ivászattal (félre ne tessék érteni, a spanyolok ugyan szeretik a bort, de részeg emberrel nem lehet találkozni) és a hagyományos flamenco tánccal ünnepelnek. Nagyon sokan flamenco ruhában jönnek ilyenkor, esténként a színpadon koncertek, táncbemutatók vannak. A lányoknak is van egy ilyen ruhájuk (nem eredeti, csak amolyan piacos, de erre tökéletesen megfelel), úgyhogy hétvégén felvehették, amitől persze fülig ért a szájuk :)

A tengerparton ilyenkor jópár sátrat felállítanak ahol mindegyikben van egy kis tánctér is és a spanyolok nem restek felállni és flamencot táncolni. Persze először az evés-ivás, addig a gyerekek vették birtokba a területet :)

Szerző: bodnarcsalad  2011.05.18. 13:05 12 komment

Címkék: spanyolország fiesta torrevieja

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr1002913636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szalkasszoru 2011.05.20. 10:26:25

Kedves blogger,ha nem tolakodó a kérdés, a spanyol egészségügybe vezető útról szeretnék kérdezni, mert számtalan cég közvetít Európaszerte, de a spanyol irány nem tartozik a megszokottak közé.

bodnarcsalad 2011.05.20. 11:45:43

@szalkasszoru:
Azért nem találkozhattál közvetítő cégekkel, mert nincsenek. Spanyolországban ebben az értelemben nincs orvoshiány. Persze elmondják a mediaban hogy jó lenne ha több orvos lenne, de ez nem jelenti azt, hogy van statusz is. Persze lehet állást találni, de ezt egyénileg kell intézni, nincs erre szakosodott cég mint pl. a svédekhez, hogy elintézik a nyelvtanulást, diplomahonosítást, álláskeresést.

szalkasszoru 2011.05.20. 14:20:51

Köszönöm a gyors választ.
Az esetleg létező üres állásokra pl a kórház honlapján lehet rákeresni?

bodnarcsalad 2011.05.20. 16:02:54

@szalkasszoru:

Igen, vagy kozvetlenul a korhaz honlapjan, vagy az orvosi kamara honlapjan, ami minden tartomanynak kulon van.
(Bocs, most dolgozom es nincs ekezetem)

Pl. a sevilla-i:
www.comsevilla.es/bolsa_de_empleo.html

Vagy itt pl. nem csak orvosi, de logopedus, fogaszati asszisztens, noveri, stb. poziciokat is hirdetnek:

acciontrabajo.es/j__s__Salud.html

Azt tudnod kell, hogy ha palyazni akarsz akkor minden papirodnak rendben kell lennie (nem csak a honositott diploma-szakvizsga, hanem az itteni dokumentacio is mint NIE szam, kamarai tagsag, biztositas, padron (kb. lakcimkartya), stb.).
Nyelvvizsgat nem kernek, de nyilvan jobb ha el tudod mondani, hogy mit akarsz. (Es magadat kimeled meg egy csomo szenvedestol, ezt tapasztalatbol mondom :-) ) Es minden hiresztelessel ellentetben az egy jo dolog ha tudsz angolul, de nem eleg, spanyolul tudni kell. Itt nem ugy mukodik mint Svedorszagban, hogy eleinte adnak idot a nyelvtanulasra, ha bealltal dolgozni akkor 100%-ban ugyanazt varjak el toled mint akarmelyik masik itteni orvostol.

szalkasszoru 2011.05.20. 18:56:20

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő tájékoztatást és helyzetismertetést.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.05.23. 17:01:34

En csak annyit fuznek hozza most, hogy gyonyoruek a lanyaid, megha az egyik par kilova kevesebbet nyom is - majd behozza ;-) Kimondottan jol all nekik a 'spanyol nepviselet' ;-)

Ácsék 2011.05.24. 15:33:24

A napokban bukkantam rá a blogodra, nagyon tetszik,amiket írsz. Mi is Spanyolországban élünk, igaz északon, a hegyekben.Sok jó ötletet kaptam tőled,mit érdemes meglátogatni a nyaralás alatt, mert a terveink szerint délre megyünk a nyáron! üdv nektek innen északról!

bodnarcsalad 2011.05.26. 11:39:39

@Ácsék:
Örülök, hogy tetszik :)
Mi még sosem jártunk északon, illetve a férjem egyszer volt Galíciában egy konferencián, de majd egyszer... Csak lenne annyi szabadidőm (meg pénzem) amennyi tervem :)
Melyik hónapban jártok erre?

Ácsék 2011.05.27. 22:51:42

@bodnarcsalad: június közepén megyünk 2 hétre, a fő cél Malaga, de tervezünk egy csomó kirándulást is. Persze, tele vagyunk tervvel,de majd alakul,na persze,pénzfüggő is a dolog!

bodnarcsalad 2011.05.28. 10:35:39

@Ácsék:
Mi is pont júni közepén indulunk, csak mi Olaszországon át haza. Tervvel mi is tele vagyunk, aztán majd meglátjuk mi fér bele!:)
Gibraltárt ha tehetitek ne hagyjátok ki, és onnan Marokkóba is át lehet hajózni, bár arra nekünk nem volt időnk. Állítólag gyakran lehet látni delfineket is az út során.
Jó utat, gondolom már ti is számoljátok visszafelé a napokat :)

Ácsék 2011.05.29. 13:15:49

@bodnarcsalad: Köszi, rajta leszünk!!Igen számoljuk már a napokat!
Jó utat nektek!!Vigyázzatok az úton!!
süti beállítások módosítása