A Hercules torony mellett van egy akvárium amit előre beígértem a csajoknak.Mikor odaértünk és megláttam, hogy konkrétan melyik épületről is van szó már megbántam hogy ide akartunk jönni: egy szürke eléggé lepusztult betonkocka a tenger partján, szinte észre se lehet venni, kicsi,  jellegtelen régi épület. De az ígéret szép szó, a gyerekek meg úgyis egész nap ezzel nyúztak volna, hát bementünk. Szerencsére, mert nagyon kellemesen csalódtam. :-)

Bent a halakon túl egy egész kis oktatóterem található, ki lehetett próbálni a kis hajók kormányzását, megnézni melyik állat milyen nyomot hagy a homokban, kitalálni, hogy melyik tengeri állatnak milyen szaga van, milyen állatból-növényből milyen gyógyszert készítenek (még én sem tudtam mindet), láttunk bálnaölő szigonyt és gombnyomásra mindenféle tengerrel kapcsolatos zenéket lehetett hallgatni. Észrevétlenül egy fél napot kószáltunk itt, a kívülre kicsinek tűnő épület a föld alatt kifejezetten nagy, és minden megfogható, kipróbálható, szagolható, nyomkodható, interaktív. Egy igazi gyerekparadicsom. 

A medúzás akváriumok engem mindig rabul ejtenek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hajót kormányozni sokkal nehezebb, mint gondolnánk!

 

 

 

 

 

A sellős kirakót nagyon élvezték a lányok. Érdekes alakok jöttek ki:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinek van ilyen szaga???!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madárhangok és homokszemcsék tanulmányozása:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ki járt erre? - lábnyomok a tengerparti homokban. Ha eltalálod felvillan az állat képe.

 

 

Mikroszkópos képek és gyógyszerek a természetből:

 

Még Verne Nautilusa is modellezve van, le lehet menni , körbesétálni, kipróbálni milyen is lehetett ott az élet. Felnőtt fejjel is nagyon élveztem :-)

 

 

 

 

Örülök, hogy nem hagytuk ki, igaz a mondás, nem a külsőről kell ítélni! Ronda - de jó :-)

 

 

 

 

A teraszon meguzsonnáztunk, a csajok alig bírták abbahagyni a látottak mesélését, kinek mi tetszett a legjobban, mi érdekeset láttunk, hova menjünk még vissza, de csak egy kicsit, anya... :-)

Imádom amikor így lelkesednek valamiért :-)

Szerző: bodnarcsalad  2011.11.06. 01:30 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kirándulás galícia

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr843357478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása