A Bormúzeum után már nem terveztünk mást mint hazaindulni, de a múzeum mellett megláttunk egy kis pincészetet ami az érdekes feliratokkal vonzott minket magához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hely nem más mint a Gál pincészet, ami a hagyományos borokon túl különlegességeket is kínál. Így tettünk szert mézes-almás borra (esküszöm olyan íze van mint a fahájas-almás rétesnek!), a mandulás- , vagy a finom meggyes borra is. Itt is nagyon kedvesen fogadtak minket, levittek a pincébe is, legalább egy órát beszélgettünk és kóstolgattunk (hiába mondtam, hogy meleg van és talán reggel nem túl szerencsés végiginnom a pince teljes kínálatát :) ). Sajnos ők is megerősítettek minket, hogy egyre kevesebb vendég van, egyre nehezebb kistermelőként a jó minőségű bort eladni, és mivel Villányban gyakorlatilag szinte mindenki a borból él, itt helyben nagy a konkurencia. Ezért jött az ötlet, hogy a borhoz a készítés során különböző gyümölcsöket, magvakat adnak, új készítési eljárásokat fejlesztenek ki, hogy valami különlegességgel rukkoljanak elő és ezáltal tegyék eladhatóvá az amúgy is kiváló terméket. Hát kérem szépen minket meggyőztek, ezek tényleg finom, fűszeres desszertborok, este kiülve a teraszra olyan jól esik kortyolgatni őket :)

Bent egy nagyon hangulatos pincerészbe lépünk, a falakat puttonyok, régi hordókból kialakított lámpák, Miska kancsók díszítik, valamint egy régi metszőollókból álló gyűjtemény. Igazi családias hangulat uralkodott. Igaz, a kocsiba már nem fért be több doboz, így egyenként az ülés alá, dobozok, bőröndök közé szuszakoltuk be a szerzeményeket, de megérte! Legközelebb kisbusszal jövünk...

 

 

 

 

 

Végezetül álljon itt ez az idézet:

 

 

 

 

 

 

 

És mielőtt valaki ránk fogná az alkoholista jelzőt, az orvosi egyetemen kérem ezt úgy tanítják, hogy "alkoholista az, aki többet iszik az orvosánál", mi pedig ezt ugyebár nem tudjuk túlszárnyalni :-))

P.S.: Azóta egy jófajta spanyol bikavérből is sikerült beszereznünk egy kis hordóval, (ráadásul hordóstul-borostul ajándékba kaptuk) így már csapra verni is tudok a saját pincémben :-)

Aki nem hiszi járjon utána :-)

Szerző: bodnarcsalad  2011.09.02. 01:03 Szólj hozzá!

Címkék: magyarország kirándulás gastro

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr623196801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása