Hogy ez a három dolog hogy illik össze? Hát úgy, hogy az eddigiekbe nem fértek bele...

Szóval hogy az olaszok értenek a jó fagyihoz az nem kérdés. De azért megosztom az általunk felfedezett legjobb fagyizót, mivel közvetlenül a Vatikán falával szemben van, nem messze a múzeumok bejáratától, valószínűleg sok turista ismeri már  a helyet. Első nap nem értettük miért állnak annyian sorba, hiszen minden sarkon, gyakorlatilag sorban állás nélkül is lehet finom fagyit kapni. Aztán másnap a kíváncsiság meg a tömegvonzás erős volt és vártunk vagy 20 percet, de megérte. A szokásosnál is nagyobb adag, kérésre felár nélkül extra adag tejszínhabbal :) És még olcsóbb is mint máshol. :)

 

 

A másik amiről írni akartam nem más mint egy varázslóbolt. De szó szerint. Itt aztán minden kapható amire egy varázslótanoncnak szüksége lehet. Sajna nem ismerem igazán a Harry Pottert, már az első résznél elakadtam, de amint a gyerekek elérik azt a kort majd velük együtt elolvasom. És ha esetleg varázspálcát, süveget, repülő seprűt szeretnének karácsonyra (és épp arra járunk :-) ) akkor tudom honnan szerezzem be. Persze nem csak ebből a meséből, de a tündér- és lovagvilágon át a modern mesékig mindenhez megtalálható jelmez, kiegészítő. Tényleg nagyon aranyos bolt. Persze biztos nem egyedülálló, de mi csak véletlenül tévedtünk be, nem szoktunk ilyesmit nézegetni így nekünk újdonság volt. A honlap még elég kezdetleges, (illetve az intro jó, de gyakorlatilag a címen kívül nem nagyon van fent info, ráadásul az is csak olaszul) de ha arra jár valaki (Storia de Magia , Via Ottaviano 32) és érdeklik az ilyesmik akkor én szóltam :-) Bent sajnos nem engedtek fotózni, ez a kép a bejárat előtt készült.  

Szerző: bodnarcsalad  2011.08.30. 23:25 Szólj hozzá!

Címkék: csak úgy olaszország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr603184800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása