Az egyik tengerimalacunk megbetegedett. :-(

A pontos kezdettel nem vagyok tisztában mert az én reszortom a disznóól takarítása, a malacok dögönyözése meg a gyerekeké. De az már feltűnt, hogy szegény olyan mocskos  mint egy igazi disznóhoz illik. Mikor felemeltem az is feltűnt, hogy tök sovány, szó szerint csont és bőr, csak annyi rajta a szőr, hogy ez messziről nem látszik. Szóval kiderült, hogy szegényke nem tud enni, legalábbis amit bevesz a szájába az folyik is ki. Szerencsére nagyon élénk, szóval reméltem, hogy nagy baj nincs vele. Ma reggel irány az állatorvos, ahonnan továbbirányítottak "tengerimalac specialistához" - merthogy ilyen is van :-)

Petinek C-vitamin hiánya van és valami fertőzés a szájában, azért nem bír enni. Hogy melyik volt előbb és melyik következményes az nem derült ki. A dokinéni tök rendes volt, elővette a "Nagy tenerimalac szakkönyvet" :-) , majd kiszámította a testsúlydekára szükséges fájdalomcsillapítót, antibiotikumot, még a kül. növények C.vitamin tartalmát is kikereste, szóval pontosan megterveztük a diétát, kapott étrendkiegészítőt, NSAID-ot (méghozzá coxibot, hogy ne bántsa a gyomrát, kész vagyok :-) ), úgyhogy most darálok, turmixolok, fecskendőből etetek és pénteken kontroll.

Szerző: bodnarcsalad  2011.05.31. 23:54 Szólj hozzá!

Címkék: csak úgy

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr892947550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása