Tegnap a kedvenc tengerpari utunkon sétálgattunk amikor fentről a szikláról kiszúrtunk pár nagy kerek izét a vízben. Dilemmáztunk a nejlonzacskó vs. medúza között, aztán lemásztunk, hogy megnézzük magunknak közelebbről.

 

És igen, medúzák voltak! Láttunk már korábban is errefelé, de közel sem ilyen nagyokat. Vihar után nyáron kidobja őket a partra a víz, olyankor olyan, mintha tele lenne fehér zacsikkal a homok. De ezek jóval nagyobbak és színesek voltak.

 

 

 

 

Kipróbáltuk, megsimogattuk őket, és Némóéknak igaza volt, a hátuk tényleg nem csíp. (a csápjaikat nem mertük kipróbálni)

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel eléggé kisodorta őket az áramlás, Zsolt mentőakcióba kezdett és szépen visszadobálta őket mélyebbre. Remélem jót tett nekik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen a részen vannak tengeri rózsák is, biztos ez is valami csalánozó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ilyen amikor "ráharap" valamire:

Szerző: bodnarcsalad  2011.05.28. 10:41 Szólj hozzá!

Címkék: csak úgy spanyolország torrevieja

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr342938318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása