Komoly szervezkedést követően sikerült annyit elérnem, hogy a követségen keresztül kapok egy igazolást, miszerint amikor megigényeltem a jogsim hosszabbítását akkor az még érvényes volt.

Persze a követségen csak személyesen lehet az igényt benyújtani, és ugyan két magyar konzulátus van Spanyolországban (bár az oldal kicsit elavult infokat tartalmaz) de mi nem a madridihoz tartozunk hanem a barcelonaihoz, ami persze messzebb van. Mindegy, ha már így alakult felbumliztunk Barcelonába. 110-el, merthogy már a gatyánk ráment a büntetésekre. Így azért kicsit hosszabb az út :( (nem térben, időben) De most figyeltem, tényleg rengeteg kamera van kitéve, némelyik irdatlan magas oszlopok tetején (kb. 3 villanyoszlop magasság). Az is igaz, hogy jópárat (de nem mindet) jelzik előre,(control de velocidad, velocidad controlada por radar = sebességellenőrzés, ja valenciaiul velocitat, katalánul is valami hasonló), csak mi őszintén szólva eddig ennek nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget :(

És azt is be kellett látunk, hogy nem hülyeség ez a "spóroljunk a benzinnel, csökkentsük a sebességet" dolog, tényleg érezhetően kevesebbet fogyaszott így a kocsi.

A főkonzulátus Barcelona egyik legnagyobb utcáján, az Avda Diagonal-on található. Mivel ebben az utcában van még pár nevezetesség hát összekötöttük némi városnézéssel is a dolgot (dacolva a hol szakadó, hol szemerkélő esővel :) )

Katalóniában valami szabály lehet, hogy mindent előbb katalánul kell kiírni és csak aztán spanyolul.

Amúgy nagyon segítőkészek, kedvesek voltak, úgyhogy ezer köszönetem. Ha minden igaz ma érkezik a futárcég az igazolásommal és jövő héten megyek a rendőrségre kideríteni, hogy így már megfelel-e nekik a dolog. Ha nem, hát legfeljebb beiratkozok egy autóvezetői tanfolyamra és szerzek spanyol jogsit. Bár nem tudom, nem buknék-e meg...

Egy kép a 19. emeletről:

Mellesleg ez a kis jogsiügy nagyon szűken számolva is bőven túllépte már az 500 eurós keretet... És mindenki csak sajnálattal legyint, hogy ja, EU van, de ezek a dolgok nem szoktak működni. Mi az, hogy NEM SZOKTAK? Valaki gondolom pont ezért veszi fel a fizetését, hogy kommunikáljon az egyes országok között mint megváltozott e-mail címek, elérhetőségek... Tök mindegy, hogy magyar vagy spanyol részről csesztek el valamit, de ha nem vagyok egyedi eset akkor igazán utánanézhetnének, hogy hol az eb sírhantja...

 

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.05.05. 11:53 2 komment

Címkék: barcelona csak úgy spanyolország

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr962879444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.05.08. 08:44:34

Ez a jogsi intezes nagyon durvan hangzik. Ennel meg az is egyszerubb volt, amikor Koreabol inteztuk Dani koreai szuletesi anyakonyvenek magyarra forditasat es elso utlvelet a 2 hetes kis pofikajaval :D Csupan 4,5 honapunkba kerult, plusz buntetesek befizetesevel a seouli varoshazanak, mert tullepte a magyar burokracia a 30 napos intezesi idot - es nekunk kellett fizetni erte. Erdekes mod ugyanis az alig tulpopulalt Indiaban 30 napon belul elinteztek - szerintunk ott csak bemondasra megy :D Pont addigra lett kesz az utlevele, mielott felultunk a repulore es atkoltoztunk Madridba...komolyan meg par het keses es nem tudom, hogy jutottunk volna at ;-)

bodnarcsalad 2011.05.11. 12:27:53

@Globetrotter64:
Tényleg hihetetlen, hogy csak Magyarországon nem képesek elintézni a dolgokat. Persze ha egy hetet kések a garázsadó befizetésével akkor azonnal tudnak felszólítást meg büntetést küldeni.
Majd mindjárt írom a további "fejleményeket"
süti beállítások módosítása