Már előző nap felmentünk Barcelonába mivel a követségen csak délelőtt van ügyfélfogadás és nem volt kedvünk hajnalban indulni.

Ha meg már ott vagyunk nem hagytuk ki a Sagrada Familia-t amit tavaly ősszel a pápa látogatására rohamléptekkel rendbetettek , legalábbis ami a belső teret illeti. Ekkor (2010. november 6-án) XVI. Benedek pápa bazilika rangra emelte.

Egész más volt így látni mint felállványozva, és már majdnem tetszik :) Tényleg olyan, mintha egy erdőben járnánk, nagyon jó a fények játéka! Sajnos megint csak volt csalódás: a padló néhol kővel, néhol viszont linóleummal borított (ide már nem futotta valami kőre vagy járólapra?) és több helyen már elkezdett felválni :( Remélem ezt csak a gyors befejezés miatt csinálták így, ideiglenesen, és majd leburkolják normálisan. A másik, hogy mikor bementünk még hétágra sütött a nap, de közben beborult és hirtelen iszonyatos zuhé kezdődött, szó szerint leszakadt az ég. A templom pedig beázik :( Lehet, hogy ez is csak a befejezetlen tornyok miatt van így, de elég furcsa volt, hogy néhol bent is csöpögött a nyakamba némi égi áldás... Ettől eltekintve azért összességében fantasztikus alkotás! Íme:

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.05.05. 13:12 2 komment

Címkék: barcelona spanyolország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr412879614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.05.08. 08:39:46

Egyebkent megkerdeznem, Spanyolorszagban mi nem azik be :D? Nekunk sem ugy tunik, hogy fel lennenek nagyobb zivatarokra keszulve, persze mas, hogy a mely garazsok beaznak, meg mas, hogy a Sagrada is...talan, ha egyszer megis befejezik, majd 80 evesen odaballagunk es megnezzuk, azik-e meg :D

bodnarcsalad 2011.05.11. 12:29:42

Azért remélem nem kell 80 éves koromig várni, ha minden igaz 15 éven belül kész lesz, 2025-re ígérik :)
süti beállítások módosítása