A Három királyok után másnap Marbella-ba mentünk. A húgom ott fog tanulni és levittük, míg anyósom maradt a gyerekekkel. A táv kb. 550 km.

Érdekes volt, hogy indultunk itthonról 17 fokból, napsütésből, majd átmentünk a hegyeken, ahol egészen 4-5 fokig hűlt a levegő, a pálmafákat felváltotta a fenyő és a nagyobb hegyek tetején még havat is láttunk. Aztán érkezés Marbellába este, kb. 14 fok, tengerpart, ismét pálmafák -  és eső. Mert persze terveztünk egy gyerekek nélküli romantikus estét, kis tengerparti sétával, iszogatással- ehelyett örültünk, ha bemenekültünk az első étterembe, sétáról szó sem lehetett. Egész éjjel szakadt, mintha dézsából öntenék. B-tervként én elmentem volna moziba (valahogy kompenzálni az Avatar-t , amit pár napja néztünk meg és szerintem borzalmas - történet nulla, a látvány jól van megcsinálva, bár szerintem nagyon túlzásokba estek, és fél óra bőven elég volt belőle, aztán már nem tudott lekötni- de erről most csak zárójelben), de végül túl késő lett és így elnapoltuk.

Amúgy szerintem Spanyolország legjobb klímájú helyén lakunk - legalábbis ami a mi ízlésünket illeti. Itt van most az egész országban a legmelegebb és itt esik a legkevesebb eső. Persze vannak rosszabb napok, mint pl. ma, amikor itt is esett és alig volt 10 fok napközben, de pl. január elsején egy szál vékony felsőben sétáltam ki a kórházból ügyelet után és fürödtem a napsütésben, simán volt 20-22 fok :)

Aztán másnap vásárolgattunk kicsit (és az El Corte Inglés-ben, ami  a leghíresebb spanyol üzletlánc, magyar gyümölcsteát vettem!), majd mire indulnunk kellett haza elállt az eső - ez a mi formánk. Azért még tettünk egy gyors sétát a parton -Zsoltit sikeresen elöntötte egy hullám, így elmondhatja, hogy "fürdött" is a tengerben:) .

Ahogy kisütött a nap, megint mintha tavasz lett volna, hihetetlen, hogy január van és virágoznak a virágok (ami pl.  a képeken van: otthon drága vágott virágként van a boltokban, itt meg úton-útfélen ez nő és épp most virágzik), rügyeznek a fák...

Egy hóember építéséig hiányzik a tél, de amúgy örülök, hogy itt igazából nincs :) Ha esik az eső olyan mint ha ősz lenne, ha kisüt a nap meg tavasz.

És még egy dolog, engem meglepett: most aztán biztos, hogy szezonon kívül voltunk, mégis minden tömve volt: az utcán volt, hogy rendőr irányította a forgalmat mert nem lehetett volna haladni, parkolóhelyet nemhogy az utcákon de még a többszintes parkolóházakban is alig lehetett találni. A boltok, éttermek is dugig. Úgyhogy szezonban tuti nem jövünk. (És még egy: tudtuk, hogy drágább környék mint  a mienk, de mikor már a harmadik kirakatban akadt meg a szemem egy-egy jó kis topánkán, aztán meg a mellette levő árcédulán miszerint 400-500 Euro, de volt 800-ért is - csak most, akciósan... - akkor úgy döntöttem, hogy az óriási leárazások ellenére mégsem akarok most nyári szandit venni.)

Szerző: bodnarcsalad  2010.01.08. 21:42 2 komment

Címkék: spanyolország kirándulás marbella

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr981657785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalifa 2010.10.15. 16:19:21

sziasztok!
Mi Andalúziában élünk, több mint egy éve, most találtam meg a blogot, nagyon tetszik. Marbellába menjetek vissza tavasszal, ha lesz rá lehetőségetek, gyönyörű a tengerparti sétány és a Dali szobrok.
üdv, Szilvi

bodnarcsalad 2010.10.16. 12:38:00

Szia Szilvi!

Koszi, tervezunk egy korutat arrafele, csak elobb ki szeretnem pihenni a mostani epitkezest :)
süti beállítások módosítása