Ezt a postot már elég rég írom, de mivel szerintem sosem jutok a végére így inkább közzéteszem, aztán majd folyt. köv. valamikor...

A várost nem is nagyon mutattam még be. Sürgősen pótolom a hiányosságokat, főként képekben:

A város jelképe egy torony, erről kapta a nevét is:

"Torre vieja" spanyolul annyit jelent mint "Öreg torony".

Ez régen világítótorony lehetett, ami sajna leomlott és csak az alsó részét építették újra.

 

 

 

Előtte van egy szobor, Nils Gäbel , az első svéd bevándorló szobra, aki a tengeren érkezett ide. Letelepedett és ezzel megpecsételte a város sorsát: azóta rengeteg külföldi, főként skandinávok, angolok, kisebb részben oroszok, németek (és persze magyarok) költöztek ide a jó levegő, a kellemes klíma és a tenger miatt. (no meg a jobb élet reményében)

 

 

 

 

 

 

A belvároshoz közel van a Nemzetek parkja, ahol egy tóban kirakott Európa térképen minden EU-s ország zászlója kint van. A parkban sok mókus, lúd, páva van, és egy elkerített részen még hüllők is vannak, terráriumban. Hozzá tartozik a "sárkányos játszótér", ugrálóvárral, és persze a nagy, sárkány alakú és méretű csúszdával.A parkban egy kis gyerekvonat is közlekedik.

 

 

 

 

 

 

A sárkányos csúszdát apa sem hagyhatta ki:

 A legnagyobb sikere mégis a mókusnak volt:

 

 

 

 

A tengerpart bárokkal, éttermekkel, kávézókkal és persze mindeféle szuvenírt áruló sátrakkal van tele. (És rengeteg néger napszemüvegárussal akik csak úgy futnak a rendőrök elől ☺ )

 

 

 

 

 

 

És még egy kép a város főteréről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folyt. köv.

Szerző: bodnarcsalad  2009.07.16. 21:18 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország torrevieja

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr191232862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása