Május elején van a beiratkozás az iskolákba, így mi is körbenéztük a lehetőségeket.

Óvoda nincs, illetve magánovik vannak, de a lányok már iskolába járhatnak.

3 lehetőségünk volt:

1. "konténeriskola" : ezek szó szerint konténerekből épülnek, kívüről láttunk több ilyet is, belülről nem voltam kíváncsi rájuk.

2. állami suli: ez lakcím szerint van elosztva, hogy melyikbe tartozunk. Kb. az otthoni állami oktatásnak megfelelő. Az önkormányzatoknál kell jelentkezni és ahová tartozunk oda veszik fel a gyereket, nagy variálási lehetőség nincs. (Legalábbis mi még nem látjuk a kiskapukat)

3. magániskola: ezek kéttannyelvűek, angol-spanyol, az adott nyelven anyanyelvi tanárok tanítanak. Több ilyen magániskola is van a környéken, mi a megszerzett infók alapján az El Limonart választottuk.

Tegnap voltunk is az iskolában, beszélgettünk az oktatási tanácsadóval, bemutatta a sulit. Mondanom sem kell, nagyon tetszett. Drága, de az itteni fizetésből már nem megfizethetetlen. Angol tanterv szerint haladnak, kiegészítve a spanyol spec. részekkel illetve a spanyol nyelvvel. 3-18 év közötti gyerekek járhatnak ide, a kicsiknek inkább ovi jellegű, bár tantermek vannak asztalokkal, székekkel, de nagyon szépek, színesek, sok játék is van. Az udvaron játszótér, kosárlabda- és focipálya, az iskolában több tornaterem, kondigépek, van logopédus, pszichológus, stb. Van iskolabusz, ezen még gondolkodunk, fel kell deríteni, hogy melyik megálló esik a legközelebb hozzánk, megéri-e ezzel járni vagy marad a kocsi.

A képek beszédesebbek:

Kívülről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kicsik játszótere:

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagyobbak játszótere:

 

 

így legalább nem lökik le a nagyobbak a kicsiket a mászókáról :)

 

 

 

 

 

Egy tanterem:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és egy másik:

 

 

 

 

 

Engem nagyon meggyőztek a látottak. Az iskola saját konyháján főznek a gyerekeknek, minden nap van zöldség, gyümölcs, sok hal, igyekeznek egészséges táplálkozásra nevelni őket. Vállaják az egyéni diétát is pl. vegetáriánus, lisztérzékeny vagy cukorbeteg gyerek esetén is.

A jövő héten még el kell intéznünk néhány papírt, gyerekorvost, stb., aztán ha minden papír megvan akkor mehetünk vissza beiratkozni. Reméljük még akkor is lesz hely! :)

Ja, a lányok nem járnak majd egy osztályba, mert akkor nem tanulnák úgy a nyelvet, meg amúgy is rájuk fér egy kis szeparáció. Majd meglátjuk hogy viselik. Csenge jól fogadta, szegény Pepe azt mondta, hogy "nekem Csenge  a barátom", és könnybelábadt a szeme :(

Szerző: bodnarcsalad  2009.05.11. 13:27 Szólj hozzá!

Címkék: iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr21114953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása