Idén kezdtük  a hivatalos első osztályt, azaz már Magyarországon is iskolásak lennének. Itt ezt Primarianak hívják, de mivel az iskola-előkészítő, ún. Infantil-ben tanulják a betűket kicsit előrébb tartanak szerintem mint az otthoni elsősök. Csengének pl. a héten már olvasónaplót kell készíteni az Aliz Csodaországban-ról. (Egy egyszerűsített, 14 kis oldalas változat spanyolul, de azért egy elsős gyereknek szerintem még túlzás, pláne hogy nem is az anyanyelve..., igaz, én folyton mindent túlzásnak érzek az iskolájukkal kapcsolatban) Persze van egy olyan érzésem, hogy ebben nekünk, szülőknek is komoly szerepünk lesz... Még szerencse, hogy holnap  ma itt nemzeti ünnep így nincs iskola és mi sem ügyelünk, van idő leckét csinálni...

A tantárgyak hasonlítanak az otthonihoz, igaz, itt az olvasás és írás két nyelven, külön órákon folyik. Van környezetismeret, matek, rajz, ének és tornaóra (amire már itthonról egyen fehér pólóban és sportcipőben kell menni, nem szoktak átöltözni), és vannak olyan tárgyaik amikből nincsenek tankönyvek, így nem is tudom pontosan hogy miről is tanulnak: ilyen a History (valami történelem-féle), Science (tudományok?), Drilling (erre mindig kis versikéket kell fejből megtanulni)

(Azt hallottátok, hogy az USA-ban a legtöbb államban már nem tanítanak folyóírást? Na itt még azért nem tartunk, szerencsére. Még ha valójában nem is lesz rá túl sok szüksége, azért lehet még áramszünet :-) )

A könyveiket a suliban tartják, csak azokat a füzeteket, munkafüzeteket hozzák haza amiben lecke van. Még így is elég nehéz a táska néha, de itt szinte minden gyerek gurulós , kerekekre szerelt táskával jár, így legalább a hátuk nem megy tönkre. Mondjuk nem sokat kellene cipelni a táskát, az iskoláig kocsival hozzuk-visszük őket, ott meg csak le kell tenni a saját fogasához és csak a füzeteket, tolltartót viszi a padjához.

9:30-tól kezdenek, ami a gyerekeknek egy áldás mert ráérnek 8 után felkelni, a szülőkkel viszont kicseszés, mert ha valaki netán nem főállású anyuka és nem szabadúszó akkor elég macerás a 9, netán 8 órás munkakezdést összeegyeztetni a gyerek iskolába juttatásával... Napközben két nagyobb szünet van, ebből az egyikben vannak szabadon választható foglalkozások: életkortól függően különböző sportok, zene, művészet. Idén Csenge a teniszt, Pepe a gimnasztikát választotta.

Szerző: bodnarcsalad  2011.10.12. 02:23 Szólj hozzá!

Címkék: iskola csajok

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr563296305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása