A múzeum után megnéztük "Egér várát", eljátszottuk hogy szaladtak a várvédők, hogy harcoltak a törökkel, hol borították a forró gulyáslevest :-)

És ha jól emlékszem az volt a könyvben, hogy az alaprajz egy teknősbékára hasonlít. Ezt is megvitattuk, bár mindenki máshová képzelte a fejét...

 

 

Ami meglepett, hogy nyár közepe volt, turistaszezon, erre alig lézengett pár látogató a várban. Régen elképzelhetetlen lett volna ilyen képet csinálni, senki nincs az egész udvaron, legalábbis az én emlékeimben úgy élt, hogy csoportok, családok sétálgattak mindenhol. Pedig tényleg szépen rendben van tartva, igaz, a kiállítások a régiek, azokat le lehetne már porolni, modernizálni kicsit.

A lányoknak a pénzverde tetszett nagyon mert ők is kipróbálhatták, hogyan kell pénzt csinálni, és a panoptikum, ahol le lehetett menni egy alagútba, na azt vagy féltucatszor bejárták). Volt 3D mozi, hogyan nézett ki Eger a török időkben (meg árukapcsolásként valami dínós kisfilm aminek semmi köze az egészhez, ez a gyerekcsalogató, mert ha már kint a plakát akkor nem lehet kihagyni)

Gergő tüzes kerekét is modellezték (erre is ráférne némi XXI. századi effekt), de a gyerekeknek tetszett. Voltunk lent a kazamatákban, láttuk a dobot a borsókkal, eljátszottuk hogy bujkálhatott Vicuska az alagútban ahogy ment Gergőhöz.

 

 

 

 

A vár után lesétáltunk a Dobó térre, (A lányok úgy elfáradtak, hogy a nyakunkban jöttek le és egy fél perc alatt elaludtak. Nem is kell nekem konditerembe járni, megvolt a napi sportprogram:-) ) finomat ettünk egy étteremben, egy kisfiú megfogott egy galambot és a lányok megsimogathatták, egyszóval jó volt :)

Képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül: találtam egy régi képet amit még akkor készítettünk, mikor még a törpékkel jártunk itt. Ők sem fiatalodnak :-)

Szerző: bodnarcsalad  2011.09.15. 10:39 Szólj hozzá!

Címkék: magyarország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr293229015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása