Útközben több helyen megálltunk fényképezni a tájat, a búzamezőket, a napraforgót...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány falu határában rá is csodálkoztak a spanyol rendszámú kocsira: nézd már, mit fényképez az a külföldi, nem látott még birkát/napraforgót/búzát/csordás kutyát? :-)

De, csak most valahogy minden más. Nem mondom, hogy ez nincs Spanyolországban, csak épp nem itt ahol mi vagyunk.

Na meg tartottunk a gyerekeknek is egy rögtönzött biológia órát: lementünk a Körös partra és láttunk békát, szitakötőt, kócsagot, pókot, gólyát, folyami kagylót, zuzmót, nádat, kamillát, csalánt, sást, fecskefészket és a kicsiket etető fecskemamát, szöcskét, ürgelyukat ... (Nem, nem öntöttük ki szegényt, bár én anno nagyon jó gyerek voltam és egy nyári táborban a barátnőimmel öntöttünk ürgét, aztán mivel a nagy teás kannában hoztunk vizet és az volt kéznél, hát abba tettük bele szerencsétlent. Aztán másnap persze nem ittunk teát - senki nem értette, hogy miért :-) )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amíg a nagyinál nyaraltak voltak tehenet fejni, ittak frissen fejt tejet, láttak kis bocit, kismacskát (képzeld anya, még nem nyílt ki a szemük!), és persze kutyáztak, tyúkot etettek, egyszóval jól szórakoztak, és remélem ha a suliban környezetismeret órán megkérdezik tőlük, hogy mi fedi a csirke testét, akkor nem azt válaszolják, hogy "fólia"... :-)

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.09.11. 23:47 Szólj hozzá!

Címkék: csak úgy magyarország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr723219684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása