Nyugi, biztos már unalmas, de lassan végére érek a rómás fejezeteknek , csak mivel ez a blog tulajdonképpen egy családi napló, nem akarom megrövidíteni. Még jó, hogy nem egy egész hetet töltöttünk ott :)

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a templomot is egy Bernini szobor miatt kerestük fel. Mivel a teret négy templom veszi körül és ez a picike a legeldugottabb, ezért elsőre nem is ide mentünk be (ami tulajdonképpen nem baj, hiszen Rómában bármelyiket érdemes megnézni).

 

 

 

 

Ahogy beléptünk már láttuk merre kell tartani, kb két tucat túrista csoportosult a templom végében és bámult ugyanarra az egy pontra :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bernini: Szent Teréz extázisa

 

 

 

 

 

 

Hátul véletlenül akadtunk egy kis boltocskára, ahol a szentképeken, rózsafüzéreken kívül több Berninivel kapcsolatos könyvet is lehet kapni és régi ereklyék is vannak kiállítva a szekrénykékben. Mondjuk konkrétan a szerzetes sem tudta megmondani, hogy melyik csontdarab hogyan, honnan került elő és pontosan honnan is lehet tudni, hogy az egy szenté volt. Bár lehet, hogy mi nem értettük tisztán, mivel olasz-spanyol keveréket beszélt :) Igaz, Zsolti már egész megszokta, van egy olasz kollegája, ő sem zavartatja magát: ha nem jut eszébe egy szó spanyolul, beilleszti a mondatba az olasz megfelelőjét.

 

 

 

 

 

 

A nyitvatartás ha esetleg arra járna valaki:

Szerző: bodnarcsalad  2011.08.25. 12:54 Szólj hozzá!

Címkék: olaszország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr683179564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása