A Trevi-kút nyüzsgésétől egy kicsit nyugodtabb helyre érkeztünk. Na nem mintha itt kevesebb túrista lenne csak nagyobb helyen oszlik el :)

 

Jöjjenek a képek:

(Úgyis minden képünk csak a számítógépen van, régen legalább előhívattuk őket, de a digitális masinák korában már csak feltöltöm a gépre - aztán ha meghal a vinyó, oda minden. Persze tudom, csináljak biztonsági másolatot, meg tegyem fel valami szerverre meg ilyenek, de kinek van annyi ideje?? Így marad a blog azzal a néhány fotóval ami ide kerül. A többi meg majd egyszer... a következő életemben...)

 

A Piazza Navona egy hosszúkás tér ahol három szökőkút is helyet kapott. A XVII-XIX. században hétvégenként a szökőkutak vizével elöntötték a teret, így mulattak a régi rómaiak. A középső kút a híres Fontana de Fiumi (a Folyók Kútja), mely egy itt is egy egyiptomi obeliszket ölel körbe, a négy szobor pedig négy folyót szimbolizál: a Gangeszt (Ázsia), a Nílust (Afrika), a Dunát (Európa) és a Rio de la Plata-t (Amerika), az akkor ismert négy földrésznek megfelelően.

A szökőkutak Bernini és Della Porta alkotásai.

Szerző: bodnarcsalad  2011.07.20. 01:47 Szólj hozzá!

Címkék: olaszország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr563082071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása