A Borgese Galériába csak előre, időpontra foglalt jeggyel lehet bemenni (neten itt lehet foglalni), így mindjárt az első reggelt erre szántuk, akkor  tuti ráérünk és odaérünk. Így is szednünk kellett a lábunkat mert a galériának egy óriási parkja van - árnyas sétányokkal, szökőkutakkal, szobrokkal (ez ingyen látogatható) - és a metró pont a bejárattal szembeni oldalon áll meg. Már maga az épület is lenyűgöző, bár sajnos bent nem lehetett fotózni, de gyönyörűek a márvány borítású padlók és falak és csodálatos freskók díszítik mindenütt. Bevallom, ha semmilyen kiállítás nem lett volna benne és akkor is megnézném :-) De persze voltak Bernini szobrok, Caravaggio, Tiziano, Raffaello, Rubens és más hírességek alkotásai. Mivel más képtárat, múzeumot nem szándékoztunk belesűríteni ebbe a pár napba, azt hiszem ez jó választás volt. Furcsa érzés egy olyan szobor, festmény előtt karnyújtásnyira állni amit eddig csak könyvekből ismertem.

 

 

Kifele jövet már nem siettünk és hagytuk magunkat elvarázsolni a hatalmas park zöldjeivel: a virágzó mangólia fákkal, a frissen nyírt fű illatával - hiába, itt nálunk ilyet ritkán látni.

 

 

 

 

 

 

A fák között megbújt egy kis épület, a Cinema dei Piccoli, ami a falra kitett tanúsítvány szerint a világ legkisebb mozija.

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.07.17. 14:47 Szólj hozzá!

Címkék: olaszország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr963074416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása