Erre a kiállításra teljesen véletlenül bukkantunk. Már épp hazafelé indultunk a La Pedrerától mikor megpillantottuk a plakátot és benéztünk. A Palau Robertben található a C/ Diagonal és Córsega sarkán, egészen augusztus végéig.

Egy kisfilmet vetítenek visszaemlékezésekből (érdekes volt magyarul hallgatni a szöveget, már olyan régen láttam magyar nyelvű filmet :), pláne, hogy katalánul volt feliratozva ), és régi dokumentumok, levelezések, naplórészletek vannak kiállítva. Sok könyvét lefordították már spanyolra is.

Nagyon nem szimpi a katalánokban, hogy mindent csak katalánul feliratoznak. Semmi kifogásom ellene, hogy használják a saját nyelvüket, de igenis amíg Spanyolországhoz tartoznak addig az a minimum, hogy mindent kiírnak spanyolul is , és mivel Barcelona Európa egyik legnagyobb idegenforgalmat lebonyolító városa illene legalább angolul is kiírni a dolgokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki pedig nyelvet tanulni jönne Spanyolországba eszébe ne jusson Barcelonát választani. Persze a nyelviskolákban tanítják a castellano-t (amit mi spanyolnak hívunk), de az utcán minden felirat katalán, nagyon sokszor hallottam hogy katalánul beszélnek (persze nem mindenki, de szerintem zavaró), pedig rengeteg dolgot meg lehetne tanulni egyszerűen feliratokból, vagy hallgatva az emberek beszélgetését, így viszont csak összezavarnak. Szerintem.

Szerző: bodnarcsalad  2011.05.11. 13:36 1 komment

Címkék: barcelona spanyolország kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr582895609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.05.11. 17:12:07

Ezen nagyon sokat mosolygnak a spanyolok is, amikor a kulfoldi turista Barcelonaba menne, mert azt gondolja, ha turistakent olyan jol erzi magat, akkor elni es spanyolt tanulni is milyen szuper lesz...utana jonnek a nagy a csalodasok. Szamtalan esetrol hallottam mar, es csak orulok, hogy nem vmelyik kisebbsegi reszben elunk mi is, ahol a spanyolt 'nem szivesen' beszeli a tobbseg...nem beszelve a sokkal huvosebb mentalitasukrol...de ezt a baszkoknal is erezni ugyanugy. Nekik meg tobb onallosaguk van, mint a katalanoknak. A Marai kiallitast megneznem, ha kicsit kozelebb lenne ;-)
süti beállítások módosítása