Torrevieja-ban minden év tavaszán megrendezik a könyvhetet, ami tulajdonképpen majdnem két hétig tart. A kikötő melletti sétányon állítják fel a bódékat és lehet válogatni. Az angol feliratok senkit ne tévesszenek meg, még mindig Spanyolországban vagyunk :), de tudjátok, ez a rész egy modern angol gyarmat...

Egy vagyont el tudtam volna költeni, de mivel elolvasni úgysincs időm őket, csak két könyvre csábultam el:

 

 

Az első egy Márai könyv:  La extraña - A sziget. Ezt muszáj volt megvenni :)

 

 

 

 

 

 

 

 

A második egy trilógia, ennek is magyar vonatkozása van: I. Jaime , azaz I. Jakab indította el tulajdonképpen a spanyol honfoglalást, ő kezdte el visszaszerezni a területet a móroktól (ezt hívják a spanyolok reconquista-nak), visszafoglalta a Baleár-szigeteket, Valencia és Murcia tartományokat. És hogy mi ennek a magyar vonatkozása? Hát Jakab felesége, akit egyenesen Magyarországról hozatott: Árpádházi Jolánta, aki II. András lánya, IV. Béla húga volt. 9 gyermekük született, későbbi királyok, királynék. A spanyolok az egyik legfontosabb királynéjukként tartják számon. A trilógia második részének ez is a címe: La reina húngara - A magyar királyné.

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.04.24. 12:33 Szólj hozzá!

Címkék: csak úgy spanyolország torrevieja

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr42851634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása