Orihuelában minden év február elején rendezik meg a középkori vásárt ami spanyolosan 3 napig tartó dínom-dánomról, utcai felvonulásról és persze jobbnál jobb evésekről szól. :)

Vasárnap elmentünk, sikerült is egy egész napot eltölteni, és ha másnap nem lett volna iskola akkor még tuti tovább is maradunk, nagyon jól érezük magunkat. Igaz, lejártuk a lábunkat, gyakorlatilag az egész belvárosi részt elfoglalják  a kirakodók, mutatványosok. Na meg a rengeteg ember, este felé már csak araszolgatni lehetett.

Képekben:

Itt aztán mindent lehet kapni, persze amolyan középkoriasan. Íme a gyógyszertár: van itt gyógyfű cukorbajra, idegbajra, női bajra... természetesen nem hiányzott a fogyókúrás gyógyteakeverék sem, pedig az akkori szépségideál igazán nem Kate Moss volt...

 

 

 

 

 

Tetszett, hogy az árusok is igyekeztek korhűen beöltözni, a sajtot például szerzetesek árulták.

 

 

 

 

 

 

Éhen halni sem lehetett, bár nem nevezhető reformkonyhának de finom :)

Voltak kolbászok, csülök, morcillo (olyan mint a véres hurka csak nincs benne rizs), mindenféle sült húsok, oldalas, sült csirke, polip, pizza, stb.

Egyedül a sorbanállás tartott vissza attól, hogy még többet egyek... :)

 

Még a vásári játékok is korhűek  voltak, szerencsére csak fajátékokat lehetett látni, nem volt Barbi baba meg elektromos kütyük.

A képen egy körforgó,

 

 

 

 

 

itt pedig a működési elv :

Az üzemeltető beül a kisszékbe, egyben ő a pénztáros is, a pénzt méret szerint szétválogatva az előtte található kis rekeszekbe teszi. A lábával elkezd pedálozni amire a körhinta elindul, a homokóra pedig méri a menetidőt. A munkavédelmi előírásokat betartva még napernyő is felszerelésre került, valamint a háta mögött van az elemózsiás tatyó.

 

 

 

 

 

 

Ha netán fegyverre lett volna szükségünk a kovács helyben elkészítette.

 

 

 

 

 

 

 

De lehetett mindenféle páncélzatot is látni, érdekes volt. Még pottyantós rendszerű kerti budi is volt felállítva, néhány kissrác ajánlgatta is nekünk, hogy némi apróért cserében kipróbálhatjuk :)

 

 

 

 

 

 

A mutatványosokból sem volt hiány, voltak hastáncosok, gólyalábon lépegetők, és mindenfél egyéb szörnyek is, az egyik kedvesen belemosolygott a kamerába :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voltak gyerekeknek kipróbálható játékok is

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A napot egy fegyverbemutatóval zártuk, ahol megmutatták hogyan alakultak a különböző fegyverek, ezzel párhuzamosan a páncélok, és mindegyiket bemutatták használat közben is.

 

 

 

A végén pedig a közönséget is bevonták a buliba: a különböző szektrorokban levők kül. színű kendőket kaptak, amivel a lovagunknak szurkolhattunk a lovagi tornán. A mienk a zöld lovag volt aki sajna utolsó lett, pedig nagyon keményen drukkoltunk :)

A végén a gyerekek felülhettek a lovakra, szóval tényleg nagyon jó volt, hazafelé Pepe nemes egyszerűséggel közölte, hogy ez volt élete legboldogabb napja :)) Hát ezért tényleg megérte elmenni. :)

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.02.08. 23:28 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország fiesta orihuela

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr22648102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása