A helyi újságban megjelent a 2011 év eleji statisztika, miszerint a torrevieja-i állandó lakosság (103.540) 52.76%-a nem spanyol. A "nem spanyol" alatt főként britteket kell érteni, őket követik a németek és dobogósok még az oroszok is (ezzel lenyúlva  a harmadik helyet a svédektől). Összesen 121 ország képviselteti magát.

Csak összevetésképp rágugliztam, hogy összesen hány ország is van, ezt találtam:

"A Földnek 7 kontinense és 260 legmagasabb szintű területi egysége van. A 260 területi egység közül 193 független ország, 4 társult ország, 8 de facto ország, 1 nemzetközi terület (az Antarktisz), 3 vitatott államiságú terület, 51 pedig külbirtok (melyek közül 19 lakatlan)." (forrás: Wikipedia)

Ezek után nyugodtan mondhatom, hogy a fél világ itt él :-))

Mondjuk mi konkrétan Orihuela Costához tartozunk így nem szereplünk a fent említett statisztikában, de gyakorlatilag egybe van épülve a két település, így még kicsit több mint 24 ezer lakossal (és tuti még nagyobb arányban külföldiekkel) bővíthetjük a listát. A nyári túristákról nem is beszélve...

Persze megvan az oka ennek a sok betelepülőnek: a WHO szerint ez a világ egyik legegészségesebb klímájú helye.:-)

Hát (tudom, hát-tal nem kezdünk mondatot) ezért nem nehéz itt beilleszkedni nekünk külföldieknek :)

Szerző: bodnarcsalad  2011.01.19. 14:45 Szólj hozzá!

Címkék: csak úgy spanyolország torrevieja

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr112596134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása