Ez egy spanyol kifejezés, ami valaminek a legjobbját, legjavát jelenti. És hogy hogy jön ez ide? :)

Sokan és sokszor mondták, hogy külföldiként nehéz beilleszkedni, hogy higgyük el, mindig érezni fogjuk, hogy nem tartozunk ide. Eddig sem hittük, eddig sem éreztük, de a következő eset méginkább megerősített minket abban, hogy jól érezzük magunkat ebben az országban :)

Zsoltinak volt egy spanyol betege, aki annyira hálás volt a műtétért, hogy külföldi orvos ide vagy oda, írt egy levelet a helyi újságnak, amiben agyba-főbe dícséri a Zuramat, hogy ő mentette meg az életét, és hogy milyen jó sebész (itt jön a fenyő csúcsa :) ) és mennyire meg van elégedve vele. Az újság pedig megjelentette :) Ennél nagyobb elismerés azt hiszem nem kell :))

Persze eddig is volt olyan eset, hogy képeslapot vagy ajándékcsomagot kapott köszönetképp, vagy volt akitől kézzel készített ajándékot. Sőt, egyszer békésen iszogattunk egy bárban, mikor odajött az egyik dolgozó (mint kiderült szintén Zsolt operálta), hogy meghívhat-e minket egy italra. És ilyenkor mondjuk azt, hogy milyen jó, hogy itt nincs paraszolvencia, itt nem azért hálás a beteg mert annak kell lennie, mert úgy szokás, hanem mert szívből, őszintén érzi úgy, hogy az orvos segített neki.

És akkor az ominózus cikk :)

katt ide,

www.eltorrevieja.es/spip.php

vagy:

AGRADECIMIENTO AL PERSONAL DEL HOSPITAL DE TORREVIEJA

 

Soy Eugenio Ramos García e ingresé de urgencia en el hospital de Torrevieja el día 7 de mayo y operado 3 días después por encontrarme en estado muy grave. Me operó el doctor Zsolt Bodnár al que le deseo que Dios le guarde muchos años y pueda seguir salvando vidas porque a mí la mía me la salvó por horas. Es tanto mi agradecimiento hacia él que nunca olvidaré lo que ha hecho por mí y reconocer que es un cirujano como “la copa de un pino”. Quiero decir públicamente que el hospital de Torrevieja es un privilegio para aquellos que por las circunstancias de nuestras vidas tenemos que acudir a él por la calidad de sus excepcionales profesionales que cada uno en su puesto son dignos de tener en cuenta y saber agradecer su dedicación y esfuerzo. A todos ellos en general y en particular a los que me atendieron, a todos, mi más sincero agradecimiento.

Eugenio Ramos García

Eugenio, köszönjük! :)

Szerző: bodnarcsalad  2010.06.05. 22:25 Szólj hozzá!

Címkék: csak úgy kórház torrevieja

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr372059435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása