Ahogy a múltkor írtam, a Pfiseresek elvittek egy konferenciára Barcelonába, ami most hétvégén volt, a COX-2 gátlójukat népszerűsítették (kivételesen egyezik a név, itt is Celebrexnek hívják) Na jó, ennyit az ingyenreklámról , de mikor beszélgettem a képviselőjükkel és említettem a blogom, megígértette, hogy beleírom őket :))

Alapvetően megint egész jó előadások voltak, és ez is interaktív volt, szavazógéppel kellett szavazni az esetismertetéseknél, hogy melyik betegnél milyen diagnózisra gondolunk, milyen vizsgálatot kérnénk, milyen gyógyszert adnánk, stb. Persze ez utóbbinál, mikor először feljött a "milyen gyógyszert írna a betegnek?" kérdés, 94 %-ban Celebrexet :) Az előadó megnyugtatott minket, hogy már ki van fizetve a repjegy, a kaja, a szállás, szóval nyugodtan lehetünk őszinték is :)) A kedvencem a "foglamam sincs" válasz volt, néhány kérdésnél itt is súrolta a 90%-ot a válaszadási arány... De a konferencia végére megvilágosodtunk :)

Szombat délutánra városnézés volt tervezve a program szerint, én persze vártam, mert még nem voltam Barcelonában (legalábbis városnézni nem). Aztán kiderült, hogy a fiúk közül néhánynak jegye van az aznapi Barcelona- Xerez meccsre, tehát ők nem jönnek. A maradék meg jegyet akart, így szegény Gonzalo, a gyógyszerügynök srác minden követ, illetve minden ismerősét megmozgatott, hogy szerezzen jegyet az utolsó pillanatban. Sikerült, így aki akart mehetett. Voltunk páran csajok akiket ennyire nem hozott lázba a dolog, Gonzalo pedig megnyugtatott minket, hogy ő Madrid szurkoló, úgyhogy mehetünk szétnézni, nem érdekli a meccs.

Persze azért vagy egy fél órát ültünk indulás előtt a szálloda portáján, mert  néhány  focista ott szállt meg a szállodában és tuti itt fognak kimenni, és hát azt látni kell....

Ebédelni a JJ étteremben voltunk a Calle Mallorca-n  (illetve katalánul, merthogy itt az első nyelv a katalán, Carrer Mallorca)  www.restaurantejj.es/bienvenidos.html

, ha valaki arra jár, ne hagyja ki a ház egyik specialitását, a Boquerones-t, ami egy előétel. Valami halfajtából készül aminek a magyar nevéről fogalmam sincs, és előttünk készítette el a chef. Egyrészt nagyon finom (fokhagymakedvelők előnyben), másrészt nagyon jó fej az ürge és végig viccelődött, meg bevont minket az elkészítésbe. Ja, és castellano-t beszélt, nem katalánt, hogy azért nevessünk is a poénokon :) A többi kaja is nagyon finom volt, érdemes kipróbálni!

Ebéd után városnézés spanyol módra: taxiba be, rádióban focimeccs, utat végigszurkolni, Sagrada familia-nál ki, Editke kattintott kettőt  míg a többiek a meccset hallgatták) (ja, be nem megyünk, most arra nincs idő), taxival tovább, Plaza Catalunya-nál ki, a Ramblán végigrohanás, Kolumbus szobor megtekintése -- hátulról, mert jön egy taxi és le kell inteni, hogy visszaérjünk a szállodába mielőtt vége a meccsnek, mert azért az utolsó pillanatokat látni kell. Még jó, hogy Real Madridos a srác... :)

 

 

 

Összességében azért jól éreztem magam :)

És most már biztos, hogy egyszer elmegyek egy focimeccsre, mert ugyan a tv-ben szerintem dög unalmas (22 felnőtt ember rohangál valami labda után, aztán mikor végre utólérik, jól belerúgnak, hogy megint kergethessék..., mindezt másfél órán keresztül), de lehet, hogy élőben a hely szelleme majd magával ragad :))

Mondjuk le sem merem írni, mert még meglincselenk a focirajongók, de mikor Messi-ről beszélgettek, én szentül meg voltam győződve, hogy az valami Forma 1-es versenyző... aztán felhomályosítottak, hogy az nem Messi, hanem Massa. Majdnem. És lendületből leszólítottak egy kb. 5 éves kissrácot az utcán hogy tudja-e ki az a Messi.  Szerintetek? :))

 

 

Szerző: bodnarcsalad  2010.04.26. 00:40 Szólj hozzá!

Címkék: barcelona spanyolország kirándulás gastro

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr111951603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása