Még mindig a lemaradásomat igyekszem pótolni, szóval időben kicsit el vagyunk csúszva...

Pár héttel ezelőtt ismét Cartagenaban jártunk.

 

Megnéztük a városházát belülről, még egy nagyon kedves idegenvezetőt is kaptunk. Régen ez volt a városi palota. Az épület egyszer leégett, így sokminden elpusztult, de szépen renoválták, restaurálták és próbálták hasonló stílusban berendezni, a megmaradt bútorokhoz készítették az újakat.

 

 

 

 

 

 

 Ezután pedig elmentünk a római színházhoz, ahová egy múzeumon kersztül jutottunk. A lányoknak jobban tetszett mint vártam, azóta is emlegetik.

Megint abban az éttereben ebédeltünk, ahol a múltkor. Nem kellett volna - eddig olyan jó emlékem volt róla, hát most pont az ellenkezője :(

Fokhagymalevest kértem, amit eddig  még nem próbáltam. Nos, ebben egyben, héjastól főzik meg a fokhagymát. Az íze nem volt rossz, na de folyamatosan halászni a kemény fokhagymahéjat.... Vagy van aki ezt megeszi??? Ráadásul teledobálták kenyérkockával, ami szinte az összes levet felszívta. Aztán polipot ettem, de valami borzalmasan volt elkészítve - elvileg a ház egyik specialitása: egy réteg felkarikázott paradicsomon egy réteg főtt, karikára vágott polip. Hát, ehhez nem kellett sem nagy fantázia, sem nagy szakácstudomány...

Szerző: bodnarcsalad  2009.10.24. 02:14 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kirándulás cartagena

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr991471054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása