Valamikor május körül jártunk Elche-ben az állatkertben. Sajnos akkor a fókás medence még nem volt nyitva, de elhatároztuk, hogy mindenképen visszajövünk, hiszen a fókákkal fürdést nem lehet kihagyni, igaz? Nos, most jött el ennek is az ideje. Az állatkert előtt egy medence is üzemel ahol csúszdázni is lehet (és itt még belépőjegy sem kell, bárki, bármikor tök ingyen bemehet :) ), itt kezdtük a napot.

 

Aztán a fürdés után sétáltunk egy kicsit az állatok között, megetettük  a kecskéket, a kis bocit (aki az elmúlt pár hónapban már nagy boci lett), megnéztük a tigrist aki épp fürdött a medencéjében (elvileg  a macskák főszabály szerint utálják a vizet, de ez a nagy cica kivétel volt, bár tény, hogy ekkora melegben érthető ez a kilengés).

Csenge nagyon bátor volt, még egy kígyót is bevállalt!

 

 

 

 

 

 

 

Aztán jött a fő attrakció, a fürdés a fókák medencéjében. Első körben azt hittük, hogy ez is benne van a belépőjegy árában mint az állatos show-műsorok. Hát nem. De hát ezért jöttünk...

Először valami hipermangános vízben kellett kezet-lábat mosni, gondolom, hogy a fóka el ne kapjon tőlünk valami kórságot. Aztán mehettünk a medencébe, ahol kicsit hideg volt a víz, de hát mindent a fókákért :)

Aztán egymás után két fóka érkezett akiket lehetett simogatni, úsztak körülöttünk, karikán, rúdon ugrottak át, virágot hoztak a lányoknak, puszit adtak, stb. A végén meg is lehetett etetni őket. Kb. 45 perces játék volt, tényleg nagy élmény.

 

 

 

 

 

 

 

további képek itt

 

Ezután volt még a szokásos fóka-show, a kedvenc részünk amikor a fóka nem mer bemenni a vízbe mert cápát lát (az eredeti angol és spanyol komment mellett a lányok is szinkronizálják a történteket...)

 

Szerző: bodnarcsalad  2009.08.24. 20:09 2 komment

Címkék: spanyolország kirándulás elche

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr361335617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.09.29. 20:24:05

Hu de bator tenyleg Csenge es megint irom, gyonyoruek a lanyok! Jol all nekik a napbarnitott mediterran borszin nagyon :-)
süti beállítások módosítása