Kicsit megcsúsztam a szigetes élménybeszámolóval, de hát be kell vallanom, hogy egy olyan informatikai szőkének mint én nem két perc összeszerkeszteni a képeket, úgyhogy bocs, ha néha kissé lemaradnak a dolgok...

Múlt hét szombaton másodjára jártunk ezen a szigeten, csak mivel első alkalommal Editke a kocsiban felejtette a fényképezőt (látjátok nem változtam, erről rámismertek, igaz? :)  így inkább most írok róla, képekkel.

Ez Valencia tartomány egyetlen lakott szigete ( no nincs túl nagy tömeg, a lakosainak száma kb. 40 fő). Régebben kalózok rejtekhelye volt, aztán a 18. században III. Károly építtetett itt egy erődöt. Az ezt körülvevő fal maradványa kultúrális örökségnek szímít.

A környékről minden nap szerveznek hajóutat, mely tőlünk kb. 50 perc. A hajót úgy reklámozzák, hogy az alján látni lehet a tengeri élővilágot. No ebből annyi igaz, hogy van két apró ablak alul. Mikor kikötnek akkor a személyzet elkezd kenyeret dobálni a halaknak, erre ezek a hajó köré gyűlnek és ha szerencséje van az embernek akkor néhányat még láthat is a kis (és kissé koszos) ablakon leselkedve... Nem nagy szám, de a lányoknak persze mindegy, láttak halat hát örültek, mi meg annak örültünk, hogy ők örültek... :)

A szigeten amúgy semmi különös nincs, rengeteg étterem, lépten-nyomon a kezünkbe nyomtak egy szórólapot amin valamelyiket reklámozzák. Körbesétálva láttuk az erőd romjait:

 

 

 

 

 

Meg valami templomot, melyet állítólag épp renoválnak. Ebből annyi igaz, hogy körbe van kerítve, rengeteg szemét van körülötte, néhány betonkeverő, téglakupac, stb., de látszik, hogy munkások nem épp mostanában jártak arra. Elég lehangoló látvány :(

Igyekeztünk azért úgy fotózni, hogy ez annyira ne tűnjön fel, legalább így az emlékeket az idő majd megszépíti :)

 

 

 

 Pedig igazán megcsinálhatnák,  biztos a legtöbb ide látogató túrista megnézné és lehetne némi bevételük az itt lakóknak, még ha csak 1 Euro lenne is  a belépőjegy, nem?

Elsétáltunk a sziget másik végébe is, itt nagy pusztaság (ez is valami természetvédelmi terület: sok száraz gaz és rengeteg óriási kaktusz) és egy temető volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A polip ismét nagyon finom volt, most sikerült egy fotót is készíteni:

 

 

"pulpo a la gallega"

 

 

 

 

Szerző: bodnarcsalad  2009.08.10. 00:12 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kirándulás tabarca sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr111299382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása