Legközelebb a tőlünk kb. 60 km-re levő Cartagena, a Costa Cálida (Meleg part) fővárosa felé vettük az irányt, melynek történelme i.e. 230-ra nyúlik vissza.

Spanyolország legfontosabb hadikikötője volt egészen az I. világháborúig. A Római Birodalomban Carthago Nova néven említették. Ma is sok emlék őrzi a rómaiak egykori jelenlétét. A város katonai jelentőségét támasztja alá az egykori Tengerész Iskola, a Katonai Arzenál vagy a Katonai Kórház, mely ma a Cartagenai Egyetemnek ad otthont.

Az óvárosi részhez (természetesen) egy játszótéren át vezetett utunk.

 

 

 

 

 

Az utcán (Calle del Carmen) sétálva találkoztunk Carmennel, aki pont a róla elnevezett templommal szemben üldögélt a padon, mely egyébként  a mezítlábas karmelita rend temploma:

 

 

 

 

 

 

Két utca, a calle Jabonerias és a calle Carmen találkozásánál található az a tér, melyet Murcia kapujának (Puerta de Murcia) hívnak. Egy szép épület előtt, egy szökőkút mellett található a jellegzetes cartagenai fiú szobra, mely a régi időkre emlékeztet, a fiú kezében az "aladroque" nevű hal található, melyből rengeteg található a környező tengerben.

A palotát Andres Pedroño gazdag helyi gyáros építtette Carlos Mancha építésszel. Ma a regionális bank, a Caja Murcia épülete.

A tér a calle Mayor-ban folytatódik, mely az óváros főutcája.

Ezen az úton juthatunk le a kikötőhöz, természetesen út közben rengeteg étterem hívogatott minket.

 

A kikötő mellett található egy nagy park, mellette a városháza:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt sétálgattunk, majd a kikötőben egy hajón ebédeltünk, isteni paella-t ettünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tengerparton található Peral tengeralattjárója, mely 1884-ben épült.

 

 

 

 

 

 

A spanyolok szerint nincs itt semmi érdekes, ezzel szemben nekem nagyon tetszett, hangulatos kisváros volt. Még a római kori várfalat, az amphiteatrumot nem is értünk rá megnézni, több múzeum is van a városban. Szóval úgy döntöttünk, hogy ide még visszatérünk :)

Szerző: bodnarcsalad  2009.06.14. 23:04 3 komment

Címkék: spanyolország kirándulás cartagena

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr571185292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.09.29. 20:19:34

ez is tetszik :) Pont ket hete voltunk teljesen delkeleten, es elmentunk Cartagena mellett, de nem tudtunk megallni, ugyanis teljesen varatlanul kirobbant a hatso szelvedo! :-o Allo helyzetben, semmi nem erte, egyszer csak robbant...kicsit hihetetlen volt az egesz, nem beszelve, hogy abban a pillanatban mennyire meg is ijedtunk. Cartagena osszekotve Mar Menorral mar egesz jo kis programnak hangzik par napra :-)

bodnarcsalad 2011.10.03. 23:48:50

@Globetrotter64:

Te jó ég, még jó hogy nem lett bajotok! Dani hátul ült??
Amúgy sikerült dönteni, hogy merre indultok?

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.10.04. 14:49:58

Allo helyzetben robbant ki az uveg. Csak kivettem vmit hatulrol es ahogy csuktam le berobbant - pedig semmi nem ert hozza, se kivulrol, se belulrol. Fura volt nagyon, de szerencsere nem esett senkinek baja. Danit is gyorsan eloretettuk, o vegig aludta az egeszet, mi meg utana egyesevel szedegettuk a millio egy szilankot...
Az en szivem eszakra
huz, miutan az eszaki resz az en szivem csucske es ahogy nezem, az ido is csodas meg ott is! Igazabol eszakra telen mar nem megy az ember, viszont a Costa Blancara vagy delebbre december-januarban is szivesen, igy most szerintem Galicianak indulunk, azt az egy eszaki reszt meg nem ismerjuk egyaltalan, s mivel nekem eddig minden eddigi eszaki kirandulas kulonleges elmenynek szamitott, igy biztos vagyok, hogy a galicia resz is elkapraztat majd.
süti beállítások módosítása