Az utóbbi két szabadnapunkon ellátogattunk Murcia tartományba, először a Mar Menorhoz, majd Cartagenába.

La Manga 22 km hosszú nyitott földsáv, amely kettéválasztja a Mar Menor -t (Kis Tenger) és a Mar Mayor-t (Nagy Tenger, azaz a Földközi-tenger). A földnyelv legkeskenyebb pontja mindössze 100 méter, legszélesebb pontja 1,5 km széles. A Mar Menor a maga 170 km²-es felszínével Európa legnagyobb kiterjedésű sós vízű tava, melynek átlagos mélysége 3,5 m, legmélyebb pontja 6,5 m, kerülete pedig meghaladja a 73 km-t.A tó vizének, melynek 50%-os sótartalma Európában egyedülálló, tudományosan bizonyított gyógyító hatása kiemelkedő a reumatikus, valamint érrendszeri megbetegedések terén.

Álítólag a környék nagy paradicsom a túristáknak, dugig szállodákkal, apartmanokkal, éttermekkel, bárokkal.

 

Ehhez képest sajnos elég nagy csalódás volt :(

 

 

 

 

 

 

 

A tenger valóban szép, de az utcák kihaltak, a strandokon alig lézengett néhány ember. Először próbáltuk bebeszélni magunknak, hogy biztos szieszta van, hiszen pont délben értünk oda, de sajnos este 7 után, mikor hazafelé indultunk, még mindig ugyanolyan kihalt volt minden. Tudom, nagy divat most mindent a válságra fogni, de mi más miatt kong a sok szálloda, apartman az ürességtől, mindenütt eladó-kiadó táblák... Elég lehangoló látvány volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ettől eltekintve egész jól éreztük magunkat, komoly csigaház- és kagylógyűjteménnyel tértünk haza. Szokás szerint....

Szerző: bodnarcsalad  2009.06.10. 23:42 1 komment

Címkék: spanyolország kirándulás mar menor

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr731177908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter64 · http://sunnywalk64.wordpress.com/ 2011.09.29. 20:16:51

Hu, hat ez tenyleg erdekes, hogy juniusban ennyire kihalt volt a kornyek! Amikor mi Santa Pola es kornyeken jartunk anno, akkor volt ez az erzesunk, de az januar volt :) tehat ertheto, hiszen az osszes apartman haz tulajdonosa Angliaban, Nemeto-ban es ki tudja hol voltak... de latszodott, hogy az a resz is bizony max szezonban el,szezonon kivul ures. Ijeszto latvany volt. Pedig, ahogy nezem a kepeidet nagyon gyonyoru homokos strandok vannak a Mar Menornal es kulonleges lehet, hogy mindket oldalra nezve vizet lat az ember. Nem is ertem, hogy lehet ennyire kihalt. Pedig most meg jobban megjott hozza a kedvem a kepek lattan. Na majd kiderul, hogy dontunk...
süti beállítások módosítása