Toledo Castilla-La Mancha tartomány székhelye, Spanyolország szívében, Madridtól alig egy órás kocsikázásra található. La Mancha egyébként szélmalmairól és hóbortos lovagjáról, don Quijote-ról is híres. - mondjuk gyerekkoromban azt hittem, hogy a "de La Mancha" az a vezetékneve Don Quijote-nak...

 

 

 

 

 

 

 

Galíciából hosszú lett volna az út egyenesen hazáig így inkább félúton megszálltunk és megnéztünk ezt a történelmi várost, az óvárosi részt itt is sikerült a szívünkbe zárni.

A 16. században még főváros volt, de miután II. fülöp Madridot részesítette előnyben, hanyatlásnak indult. 1986-ban az UNESCO Világörökség listájára került.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A város híressége El Greco (a görög) , akinek jópár festményét láthattuk a múzeumokban, templomokban és a Katedrálisban.

Itt található a festő háza is, mely ma múzeum, de sajnos ide már nem jutottunk el mert vasárnap minden elég korán zár :(

 

Ezek a képek a Szent Kereszt Múzeumban készültek: gyönyörű kerengők, belső udvar és természetesen El Greco képek fogadtak minket.

 

 

 

 

 

 

 

 

A város másik nevezetessége a Katedrális, ami vasárnap a spanyolok számára ingyenesen látogatható. Meglepett és jól esett, hogy már minket is spanyol-számba vettek :-)

 

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.11.12. 00:32 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kirándulás castilla la mancha

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr183371849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása