A kikötőben találjuk a 12. századi Szent Antal kastélyt amit most részben renoválnak, ezért a kellemetlenségért elnézést kérve ingyen engedik be a látogatókat. A felújítás amúgy csak egy atriumos belső részt érintett, simán sétálgattunk és felfedeztük az egészet.

 

 

 

A vár eredetileg egy picike szigeten volt közvetlenül a part mellett és tábori kórházként működött ahol a fertőzött élelmiszertől megbetegedett tengerészeket különítették el. A 16. században a kórház eltűnt és csak a kápolna élte túl a viszontagságokat. Eztán építették az erődöt a város védelmére, akkoriban főként az angol hajóhadakat igyekeztek visszaverni. Most a Régészeti Múzeum kapott benne helyet illetve bemutatják a volt kormányzói lakrészt is. Ma egy kis mesterséges út köti össze a szárazfölddel.

Szerző: bodnarcsalad  2011.11.11. 11:59 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kirándulás galícia

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr193370408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása