A Casa de las Ciencias, a Tudományok Háza a Santa Margarita parkban található.

Valami miatt amikor ott voltunk aznap nem kellett belépőjegyet fizetni, így még szerencsénk is volt. Sajnos a gyerekeknek szóló planetáriumi előadást épp lekéstük, a délutánira pedig már nem akartunk visszamenni, de így is jól szórakoztunk.

 

A bejáratnál agy galapagosi teknős páncélja van kiállítva, a lányok nem hagyták ki hogy kipróbálják, beleférnek-e. Sőt, megállapítottuk, hogy a teknőc jóval nagyobb volt mint ők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A neve egyébként Harriet volt és kb. 176 évet élt. A tábla ugyan a helyi nyelven van írva, de a spanyol alapján azért ki lehet találni a tartalmat. Szóval a hölgy még Darwin révén került el a lakóhelyéről egy ausztrál állatkertbe, túlélt 11 pápát, két világháborút, az októberi forradalmat és a Berlini fal leomlását. Mondjuk hogy mindezekből mi tűnt fel neki, az más kérdés... :-)

 

 

 

 

 

Bent többek között láttunk kiscsirkéket kikelni,

 

 

fújtunk óriási buborékot,

játszottunk mágnessel,

 

és láttuk, ahogy mozog a Föld :-)

(az eredeti Foucault-inga Párizsban volt kiállítva de sajnos tavaly lezuhant és összetört a múzeum padlóján :-( )

 

 

 

 

 

 

és csináltunk egy érdekes fotót a hőkamerával :-)

 

A múzeumkomplexum harmadik eleme az Akvárium és a Tudományok háza után a Domus, ami maga az embert mutatja be különböző tudományos aspektusokból a törzsfejlődéstől kezdve a szervek működésén át  a művészetekig. Erre most nem jutott idő, inkább élveztük a kellemes őszi időt és a szabadban bóklásztunk, de állítólag érdemes bemenni, ha legközelebb erre járunk nem hagyjuk ki.

Szerző: bodnarcsalad  2011.11.08. 12:23 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kirándulás galícia

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr193363205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása