La Coruña, vagy galíciai nevén A Coruña az Atlanti-óceán partján fekvő kikötőváros.

 

Világítótornyát a 2. században építették a rómaiak, amely a mai napig betölti feladatát. Herkules-toronynak nevezik, mert a legenda szerint miután Herkules megölte az óriások királyát fejét elásta és erre a dombra építette a tornyot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fel is lehetett menni, gyönyörű a kilátás a városra és az óceánra:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szállásunk a Parque de la Torre-ben, az óceán partján volt, gyönyörű kilátással , ablakunk épp a Stonehenge-re emlékeztető spanyol polgárháború halottainak álltott emlékműre nézett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coruñát "üvegvárosnak" is nevezik híres üvegablakairól, mely azonban nem csak erre a városra, hanem egész Galíciára jellemző. Az erkélyek is végig üvegezettek, az emeletes házak úgy néznek ki mint valami csillogó üvegpaloták.

Bár végig elég borongós időnk volt és csak napi pár órára bújt elő a felhők közt a nap, sétálgatni pont jó volt, az eső pedig szerencsére elkerült minket. Sajnos a villamos ami a parkon keresztül a Herkules torony felé viszi az utasokat csak nyáron közlekedik, de nem nagy a távolság, a lányok legalább szaladgálhattak kedvükre a jó levegőn. Igaz, néha többet mentek hátra mint előre, így ha azt akartam hogy haladjunk is akkor versenyt kellett futni velük. Be kellett látnom, nem vagyok túl jó kondiban...

 

Sok érdekeset láttunk még, de erről majd a folytatásban. :-)

 

 

Szerző: bodnarcsalad  2011.10.23. 23:20 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kirándulás galícia

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr423323991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása