A fogtündér, vagy angol nyelvterületen Tooth Fairy pénzt hoz a gyerekeknek a kiesett tejfogakért cserébe. A tejfogat a hagyomány szerint a párna alá kell rejteni, a tündér ottjártának bizonyítéka némi tündérpor az ágy mellett. :)

Spanyol ajkúaknál egy fehér egérke , Ratoncito jár a tejfogakért, teljes polgári nevén Ratón Perez, aki Madridban, a királyi palota mellett az Arenal utca 8 szám alatt egy raktárban lakott egy kekeszesdobozban, ahonnan elég gyakran kiszökött és az akkori királyfi (I. Bubi, alias XIII. Alfonz őfelsége) gyerekszobájában kötött ki, no meg természetesen sok más családnál is járt.

 

Emlékét Madridban egy tábla is jelzi, sőt, még szobrot is emeltek róla. Aki nem hiszi járjon utána!

(Legközelebb kb. 2 hét múlva megyünk Madridba, akkor mi is így teszünk, addig a képek a Wikipedia-ból)

 

 

Cseninek előbb kezdett kinőni a maradó foga, így egy pár napig elég cápásan nézett ki, de aztán júli 2-án kiesett az első tejfoga (Pepe nem kis irígységére, elvégre ő az öregebb és neki még egy sem esett ki, skandallum!), úgyhogy nálunk, csak hogy ne legyen probléma mint a Télapós történetnél, itt Tündér-Egér koprodukció volt: a fogat betettük a párna alá és reggelre 1 Eurot találtunk a helyén.:)

Szerző: bodnarcsalad  2011.06.06. 10:31 3 komment

Címkék: csak úgy csajok

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr972961102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MuciFoci 2011.06.06. 15:38:21

:) A spanyol Speedy Gonzales! :)
Folyekony spanyol tudasommal az emlektabla utolso par szavat ertem, hogy Gruyere sajtrol van szo? Imadom a Gruyere-t! :) Eddig azt hittem, hogy francia... :D :D

Mi nem Madridba megyunk, hanem Salou-ba (megint) julius kozepen. Alicantet, sot, Torrievijat is neztem (!), de a repjegy kedvezobb volt Barcelona melle. Majd legkozelebb...

MuciFoci 2011.06.06. 15:50:26

Ja, es gratula a fogacskahoz. A kovetkezo majd az lesz hogy kinek jon meg elobb, kinek lesz fiuja, stb... Ket ilyen szep kislannyal felkeszulhettek! ;)

bodnarcsalad 2011.06.07. 22:16:07

@MuciFoci:

Igen, a felirat aszongya, hogy:
Ratón Perez az Arenal utca 8. szám alatt lakott Carlos Prast pincéiben, szemtől szemben egy nagy kupac Gruyére sajttal...

A Prast cukrászda/kávéház akkoriban állítólag nagyon híres volt Madridban, és a királyi palotától csak pár száz méterre található. A Gruyére sajt amúgy svájci (na jó, bevallom én sem tudtam, csak most rákerestem :) )

Hát igen, mindig mondom, hogy a világ végén lakunk :( Érezzétek jól magatokat itt Spanyolországban, Salouban még nem jártam, de majd megnézem a blogodon a beszámolót! :)
süti beállítások módosítása