Ezt a szilvesztert is sikerült a kórházban tölteni, bár a tavalyihoz hasonlóan (vagy még annál is jobb) jó hangulat volt és szerencsére nagyon kevés beteg. Mindenki ünnepelt :)

Idén is megkaptuk a vacsorához az éjfélre kötelező 12 szőlőszemet. A hagyomány még 1909-ből ered amikor rengeteg szőlő termett a nagyon enyhe időjárás miatt. Madrid központjában a Puerta del Sol-on található egy toronyóra. Először 4 ütés figyelmeztet, hogy mindjárt éjfél (figyelem, ilyenkor még nem ér elkezdeni!), majd a 12 gongütésre kell bekapkodni a szőlőszemeket (és közben lehetőség szerint nem megfulladni) amint az óra elüti a 12-t és közben kívánni valamit. A trükkösebbek eleve mag nélküli szőlőt választanak, sőt, egyesek még meg is hámozzák előre a szemeket hogy minél könnyebb legyen lenyelni. Nehezített verzióként jobb lábra kell állni, hogy a jobb lábbal lépjünk az új évbe, de ezt ahogy láttam nem mindenki tartotta be.

Nehéz eldönteni mit kívánjon az ember, hiszen tualjdonképpen annyi kívánságom lenne. A "Világbékét!" túl szépségkirálynősen hangzik, a "csak egészség legyen" meg  kicsit ambvivalens egy orvos szájából hiszen ezzel a saját munkanélküliségemet is előrevetíteném, úgyhogy egy régi főorvosunkat idézve "Csak egészség legyen meg sok beteg!".

Végül úgy döntöttem hogy maradok a jól bevált és tuti kívánságnál:

Én csak azt kívánom, hogy minden kívánságom teljesüljön!

Madridból a Puerta del Sol-ról közvetítiették a tv-ben a szilveszteri össznépi szőlőevést, ehhez csatlakoztunk mi is majd az erkélyen koccintottunk és bohóckodtunk :)

A spanyol fiatalok a 12 szem szőlő bekapkodása után indulnak bulizni, egészen hajnalig, amikor szinte kötelező a napot egy kis csokis churros-szal kezdeni (vagy zárni?)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A fiúk megint kérdezték, hogy van-e rajtam piros bugyi mert az hoz szerencsét. Tavaly azt hittem csak szivatnak, de mint kiderült, ez tényleg így van, be is bizonyították :

 

:)

 

Sajna idén sem volt, bár merem remélni, hogy azért nem ezen fog múlni az idei évem mert akkor cseszhetem... Jövőre viszont már tudatosan öltözködöm :)

 

 

 És végül az idei medical team:

 

BÚÉK!

Szerző: bodnarcsalad  2011.01.01. 17:58 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország kórház szilveszter

A bejegyzés trackback címe:

https://bodnarcsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr822552627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása